fbpx

Țara unde părinții își pot pierde copiii dacă nu-i trimit la școală

Data publicării:

Suedia obligă părinții să își trimită copiii la școală – inclusiv elevii care suferă de boli care îi face vulnerabili în fața COVID-19.
În timp ce alte țări au închis școlile și mutat cursurile în online, autoritățile din Suedia spun că orice copil sub vârsta de 15 ani ar trebui să meargă în continuare la școală, neexistând aproape deloc excepții.
Însă unii părinți au refuzat să se conformeze, declanșând un război al nervilor cu autoritățile. Părinții se tem că refuzul ar putea duce la ridicarea copiilor de către serviciile de asistență socială deși oficialii subliniază că acesta ar fi cel mai extrem scenariu.
Oficialii responsabili de sănătatea publică nu consideră copiii un grup de risc în fața coronavirusului, motiv pentru care școlile nu se închid.
Agenția de Sănătate Publică din Suedia afirmă însă că „nu există dovezi științifice” că închiderea școlilor ar putea ajuta la prevenirea răspândirii virusului.
Agenția susține că acest lucru „ar avea un impact negativ asupra societății” întrucât ar însemna că personalul din sectoarele esențiale ar putea avea probleme în a găsi persoane care să aibă grijă de copii și că lăsarea lor în grija bunicilor ar putea contribui la răspândirea virusului în rândul unei populații vulnerabile.
Doar personalul și copiii care prezintă simptome ar trebui să rămână acasă, afirmă Agenția de Sănătate Publică.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul...

Italia din nou în lockdown

Noul lockdown vizează peste 40 de milioane de locuitori, din...

Bill Gates și masca de protecție

Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii...