fbpx

Taberele copiilor achitate cu vouchere de vacanță

Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ cu ajutorul căruia legea cu privire la voucherele de vacanță va fi modificată, iar acestea vor putea fi folosite de părinți pentru achitarea taberelor.

Actul a fost semnat de către președinte în urma ordinului comun stabilit de miniștrii Educației și Finanțelor în Camera Deputaților. „Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare, naționale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului.”.

Referitor la voucherele din anii anteriori care nu au fost folosite, Asociația Națională a Agenților de Turism (ANAT) a specificat că aceste pot fi utilizate până la data de 30 iunie 2022 – ”perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 30 iunie 2022.”. Tichetele din acest an pot fi utilizate în același timp cu cele anterioare.

Acestea pot fi folosite doar în România de către posesor, nu se acceptă un alt beneficiar. Condiția achitării serviciilor cu tichetele este că trebuie să existe minim o noapte de cazare în locul respectiv.

În agențiile de turism licențiate e găsit pachetul turistic complet care conține cel puțin o noapte de cazare și pe lângă aceasta, transport, programe turistice opționale, servicii de masă și servicii balneare.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...