fbpx

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Data publicării:

Cartea  „Harry Potter and the Philosopher’s Stone” va fi scoasă la licitație în Londra și sumele încep de la 250.000 de dolari, echivalentul a 200.000 de lire sterline. Prima ediție a volumului este una dintre cele 500 de exemplare tipărite în 1997, potrivit postului de știri CNN. Trei sute de alte exemplare au fost trimise către biblioteci.

Firma privată de licitații Christie’s a vândut cartea ca parte din viitoarea expoziție „Arta literaturii: împrumut și vânzare”. La momentul în care a scris cartea, J.K.Rowling a fost refuzată de 12 edituri și era o mamă singură, care încerca să se descurce pe cât putea. Până a ajuns la publicarea ultimului volum, deja își făcuse un renume în lumea literaturii și nu numai.

„Au fost câteva lucruri pe care păreau să le greșească în producția de carte”, a susținut  Mark Wiltshire, specialist în cărți tipărite și co-curator al expoziției „Arta literaturii”. „Pe coperta din spate, de exemplu, filozofi, care, desigur, este un cuvânt cheie… este scris greșit. Tot la pagina 53, în lista de articole pe care elevii sunt rugați să le ducă cu ei la Hogwarts, o baghetă se repetă de două ori. În multe feluri, această carte este manifestarea fizică a unei amintiri magice pentru atât de mulți oameni și asta este ceea ce o face atât de dorită.”, a mai adăugat Mark Wiltshire pentru presă.

Expoziția „Arta literaturii„ este deschisă în perioada 7-15 iulie.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

Criza de lapte praf în Statele Unite ale Americii- Joe Biden apelează la armată

31 de tone de lapte praf au fost transportate...