fbpx

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Data publicării:

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut comentarii de adăugat referitoare la decizia Curții Supreme. Inclusiv președintele Americii, Joe Biden a și-a spus părerea, acesta nefiind de acord cu cele întâmplate – “Curtea Supremă nu a limitat dreptul constituțional al americani, ci l-a luat pur și simplu. Este o zi tristă pentru instanța americană și pentru SUA”.

 Președintele a mai adăugat faptul că este șocat de faptul că există femei care pot rămâne însărcinate în urma unui viol, lucru la care Curtea Supremă nu s-a gândit prea mult atunci când a interzis avortul în SUA – “Vor exista consecințe imediate și reale. Această decizie este atât de extremă încât obligă femeile și fetele să poarte copilul unui violator. Pur și simplu mă uimește”. Cu toate acestea, el a specificat că este conștient că numeroase femei vor călători în alte țări unde această procedură este legală.

Fostul președinte republican Donald Trumpa a avut o părere total diferită de cea a lui Joe Biden, spunând că hotărârea “implică respectarea Constituției și restituirea drepturilor, lucru care ar fi trebuit făcut în urmă cu mult timp. Acest lucru aduce totul la nivelul la care trebuia să fie întotdeauna”. De aceeași părere a fost și Mitch McConnell, liderul senatorilor republicani, care a precizat că ”aceasta este o victorie istorică pentru Constituție și pentru cei mai vulnerabili din societatea noastră”.

Atât prim-ministrul canadian, Justin Trudeau a fost surprins și dezamăgit – ”Veștile care vin din SUA sunt îngrozitoare. Niciun guvern, politician sau bărbat nu ar trebui să spună unei femei ce poate și ce nu poate face cu corpul ei”, cât și Boris Johnson, premierul britanic care consideră decizia ca fiind ”un mare pas înapoi. Întotdeauna am crezut în dreptul unei femei de a alege și continui să mă ghidez după această viziune, de aceea Regatul Unit are legile pe care le are”.

Precum majoritatea, și Tedros Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a precizat că este ”foarte dezamăgit. Drepturile femeilor trebuie protejate. Și m-aș fi așteptat ca America să protejeze astfel de drepturi”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...

Criza de lapte praf în Statele Unite ale Americii- Joe Biden apelează la armată

31 de tone de lapte praf au fost transportate...