fbpx

Romsilva a reînnoit certificarea managementului forestier

Data publicării:

Romsilva a reînnoit certificarea forestieră la standard internaţional pentru 80% din pădurile proprietatea publică a statului în urma unui audit complex efectuat de un prestigios organism de certificare din Marea Britanie.

Suprafaţa totală a pădurilor proprietatea publică a statului care deţine certificarea managementului forestier pe sistemul Forest Stewardship Council (FSC) este de 2.512.551 hectare, adică 80,5% din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Aceste păduri certificate sunt administrate de 233 ocoale silvice de stat din cadrul Romsilva.

Certificarea managementului forestier pe sistemul FSC reprezintă garanţia că pădurile respective sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde şi norme internaţionale din silvicultură, şi că lemnul pus pe piaţă are provenienţa certă şi legală.

Suprafaţa pădurilor proprietatea publică a statului certificată la nivel internaţional a crescut de la 30 de mii de hectare, în anul 2002, la peste 2,5 milioane de hectare, în prezent. Respectarea standardelor managementului forestier este verificată anual prin misiuni de audit în teren, efectuate de specialiştii unui organism de certificare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat, deținând 7 certificate FSC pe management forestier, cu următoarele coduri de licenţă: FSC-C109255, FSC-C140876, FSC-C140884, FSC-C140886, FSC-C141263, FSC-C141142, FSC-C103005.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...