fbpx

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Data publicării:

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat. Conform anunțului făcut de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, aceasta s-a desfășuat într-o singură etapă cu împărţire pe loturi pentru 1500 de bănci şi 1500 de coşuri de gunoi.

Un buget de de 9 milioane de lei, a fost alocat de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, pentru mobilier urban (bănci şi coşuri de gunoi). Licitaţia a fost încheiată, iar contractele au fost atribuite pentru o sumă semnificativ mai mică, de 4.462.300 lei plus TVA prin procedura de licitaţie deschisă.

„Am asigurat o transparenţă totală în cheltuirea banului public prin evitarea achiziţiilor directe sau a procedurilor de negociere fără publicare şi ne-am asigurat că fiecare firmă a avut oportunitatea de a participa şi de a prezenta cele mai bune oferte. Prin această licitaţie am demonstrat responsabilitate şi eficienţă în gestionarea banului public, garantând totodată calitatea şi durabilitatea produselor care le vom aduce în comunitatea noastră” a declarat viceprimarul Horia Tomescu.

„Ne respectăm promisiunea făcută cetăţenilor să creştem calitatea spaţiilor verzi prin investiţii eficiente în mobilier urban, care să transforme spaţiile unde bucureştenii şi turiştii îşi petrec timpul liber în oaze de relaxare. Continuăm eforturile pe toate planurile pentru a rezolva toate aspectele pe care cetăţenii ni le-au semnalat şi-i asigurăm că amplificăm în fiecare zi efortul nostru, întrucât ne dorim să le redăm bucureştenilor mândria pentru spaţiile verzi pe care le administrăm.” a declarat Corina Bega, director ALPAB.

Au fost achiziţionate 800 de bănci cu structură de oţel, cu şezut şi spătar de lemn, 350 de bănci din beton cu finisaje de piatră de râu şi şezut din lemn şi 350 de bănci cu siglă pentru zonele istorice, 550 de coşuri de gunoi cu scrumieră şi decor din lemn, 250 de coşuri de gunoi cu scrumieră şi decor din piatră şi 700 de coşuri de gunoi cu capac pentru zonele istorice.

Noul mobilier urban va fi instalat în următoarele săptămâni pentru a oferi spaţii publice mai atractive pentru toţi locuitorii.

Restul sumei din bugetul alocat, va fi folosită pentru investiții în alte proiecte şi iniţiative pentru a aduce un plus de valoare orașului.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...