fbpx

„Atelierul Colorat”, găzduieşte gratuit cursuri de pictură pentru copii

Data publicării:

Roabă de Cultură găzduieşte gratuit cursuri de pictură pentru copii în cadrul evenimentului „Atelierul Colorat”, în parteneriat cu ExpoArte, în perioada 1 – 14 septembrie, între orele 17.00-20.00.

Atelierul este adresat tuturor copiilor care doresc să-şi dezvolte creativitatea şi să înveţe tehnici noi de pictură. Aceste cursuri oferă o oportunitate unică pentru promovarea artei în rândul celor mici, expunându-i diversităţii conţinutului şi multiplelor forme de exprimare artistică în domeniul artelor vizuale contemporane, sub îndrumarea atentă a unor profesoare experimentate.

Copiii care vor să participle la Atelierul Colorat, se pot înscrie pe loc, la Roabă de Cultură. Copiii vor învăţa să comunice, să colaboreze şi să îşi împărtăşească ideile, ceea ce le va dezvolta abilităţile sociale şi le va creşte încrederea în sine.

Pe lângă aspectele artistice, atelierul de pictură va oferi şi o oportunitate de a socializa cu alţi copii şi de a face noi prieteni, cât și pentru dezvoltarea acestora:

– Stimulează creativitatea şi imaginaţia – În timp ce pictează, copiii îşi pot folosi imaginaţia pentru a crea propriile lor opere de artă. Acest lucru îi ajută să devină mai creativi şi să gândească în afara cutiei.

– Dezvoltă abilităţile motorii fine – Pictura necesită o mulţime de mişcări mici şi precise cu pensulă. Aceste mişcări ajută la dezvoltarea abilităţilor motorii fine, care sunt importante pentru alte activităţi precum scrierea, tăierea cu foarfecele şi legarea şireturilor.

– Îmbunătăţeşte concentrarea – Pictura necesită o atenţie şi o concentrare mare pentru a obţine un rezultat frumos. Prin urmare, copiii învaţă să se concentreze şi să se concentreze pe o singură activitate pentru o perioadă mai lungă de timp.

– Învaţă să îşi exprime emoţiile – Pictura poate fi o modalitate de a exprima emoţiile şi sentimentele. Copiii pot crea lucrări care reflectă stările lor de spirit, iar această activitate poate fi un mijloc eficient de a-şi exprima şi a-şi procesa emoţiile.

– Dezvoltă încrederea în sine – Când copiii îşi creează propriile lucrări de artă şi le văd expuse sau primite în dar, se simt mândri de realizările lor. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea încrederii în sine şi la creşterea stimei de sine.

– Învaţă să colaboreze şi să comunice – În timp ce pictează împreună, copiii trebuie să colaboreze şi se adapteze la mică comunitate artistic ce se creează.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

„Susțin un Copil”, școală de vară pentru copii ce provin din medii defavorizate

La inițiativa psihologului Nicoleta Leordean, CEO al Centrului Medical...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...