fbpx

Reinstituirea stării de urgență, numai ca ultimă soluție

Data publicării:

Klaus Iohannis susţine că situația epidemiologică s-a agravat, astfel că în şedinţa de joi 30 iulie s-au analizat noi măsuri. Preşedintele României spune că reinstituirea stării de urgență este ultima soluție.
Suntem într-un moment critic, situaţia e gravă. Starea de urgenţă este ultima soluţie. Vreau să cred că există altă soluţie”, a declarat Klaus Iohannis.
La rândul său, Raed Arafat a prezentat noile măsuri privind limitarea răspândirii noului coronavirus propuse de Comitetul Național pentru Stuații de Urgență și aprobate în ședința de Guvern. Deşi iniţial se vorbea de distanţare fizică pe plajele din România pentru toate persoanele care nu fac parte din aceeaşi familie, Raed Arafat a anunţat că Guvernul a eliminat aceste măsuri din Hotărârea de Guvern.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat, a declarat că au fost aprobate două măsuri: cea privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în condiții stabilite de autoritățile locale, și cea privind orarul de funcționare al teraselor, cluburilor, barurilor și sălilor de jocuri de noroc.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Belgia devine prima țară care introduce carantina pentru infectații cu variola maimuței

Carantina impusă de către Belgia se întinde pe o...

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...