fbpx

Programul „Prima casă”, garanții de 1,5 miliarde lei în 2021

Data publicării:

Într-un comunicat al Ministerului Finanțelor, se arată că guvernul a adoptat, Hotărârea de Guvern prin care a fost alocat un plafon al garanțiilor de 1,5 miliarde lei la programul „Noua casă”.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat hotărârea prin care se acordă plafonul pentru «Noua Casă». Un program important, este ultimul an din acest program 2017 – 2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei. Sunt sigur că foarte mulţi români aşteptau acest program”, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, s-a adoptat și Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casă”.

Beneficiarii au obligația să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toată durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață, comunicată de finanțatori prin solicitarea de garantare.

Aceastã prevedere se aplică tuturor creditelor garantate în cadrul Programului, pentru polițele de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua Casă”.

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Legea reducerii timpului de muncă al salariaților, a fost promulgată

Președintele României, Klaus Iohannis a promulgat vineri legea "Kurzarbeit"....

Dacia lucrează la noile modele de mașini

​Dacia va lansa spre final de an versiunea restilizată...

Salarii mai mici pentru bugetari, venituri mai mari pentru demnitari

Guvernul a stabilit, printr-un memorandum adoptat in ședința de...

Compania Telekom România, acuzată de abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenţei derulează o investigație privind un posibil abuz...