fbpx

Ministrul Educației, împotriva închiderii școlilor

Data publicării:

Sorin Cîmpeanu ministrul educației, spune că nu vede necesară închiderea școlilor, și nici nu va fi de acord cu această măsură, „atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții sa rămânem, departe de pragul de 6/1000 in București.”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că școala nu reprezintă un pericol pentru evoluția pandemiei, din moment ce numărul de infectări este ”mult sub media națională.

”Educația nu îmbolnăvește, te învață să respecți regulile. Nu am competențe medicale să apreciez inflexibilitatea unor restricții sanitare dar am dreptul ca om de educație să mă întreb care este diferența între elevii claselor I-IV care pot veni cu prezență fizică integral și cei de a VIII-a și a XII-a care nu pot veni cu efective întregi.  Am dreptul să mă întreb chestia asta. Solidaritatea elevi, părinți, profesori este mai necesară decât oricând. Școlile se închid ultimele și se deschid primele.”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Luni 15 Martie, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București se va întruni pentru ședința privind eventualitatea închiderii școlilor.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Primul sezon al caravanei „Citește și Dăruiește” s-a încheiat la Bucșani

Caravana „Citește și Dăruiește” a ajuns și în comuna...

Citește și Dăruiește: un altfel de acces pentru știință și cultură, ed. VI

Caravana „Citește și Dăruiește – un altfel de acces...

Echipa UBB s-a calificat în finala competiției de studii de caz de la Harvard

O sută cincizeci de echipe studențești,din mai multe universități...

Ateliere de educație financiară vor fi introduse în 7 școli din județul Suceava

Șapte școli din județul Suceava vor beneficia de ateliere...