fbpx

Ministru acuzat de viol!

Data publicării:

Curtea de Apel din Paris a dispus marţi reluarea investigaţiilor cu privire la o acuzaţie de viol adusă actualului ministru francez al conturilor publice, Gérald Darmanin, transmite joi AFP.
Ministrul francez, acuzat de viol, hărţuire sexuală şi abuz de încredere, a beneficiat de o decizie de neîncepere a urmăririi penale în august 2018.
Camera de instrucţie a primit dispoziţie să reexamineze validitatea neînceperii urmăririi penale decise de o judecătoare de instrucţie, sesizată în urma unei anchete preliminare în care ministrul a fost audiat, dar fără să fi fost confruntat cu acuzatoarea sa.
Gérald Darmanin, în vârstă de 37 de ani, este acuzat de femeie că a violat-o în 2009, când i s-a adresat deputatului, pe atunci responsabil cu afaceri juridice al partidului de dreapta UMP, pentru a încerca să-i fie anulată o condamnare din 2004 pentru şantaj şi hărţuire prin telefon împotriva unui fost iubit.
Reclamanta afirmă că acuzatul i-ar fi promis sprijin pe lângă Ministerul Justiţiei, în schimbul unor favoruri sexuale.
Sperăm să avem de acum încolo o adevărată anchetă judiciară, care va examina în mod serios elementele dosarului”, au reacţionat avocatele reclamantei care denunţă absenţa unei confruntări între clienta lor şi ministru.
O a doua acuzatoare a depus plângere pentru «abuz de situaţie vulnerabilă», afirmând că Darmanin i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unei locuinţe. Şi acest dosar a fost închis fără continuarea procedurilor penale de parchetul din Paris în primăvara lui 2018.​

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul...

Italia din nou în lockdown

Noul lockdown vizează peste 40 de milioane de locuitori, din...

Bill Gates și masca de protecție

Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii...