fbpx

Ministru acuzat de viol!

Data publicării:

Curtea de Apel din Paris a dispus marţi reluarea investigaţiilor cu privire la o acuzaţie de viol adusă actualului ministru francez al conturilor publice, Gérald Darmanin, transmite joi AFP.
Ministrul francez, acuzat de viol, hărţuire sexuală şi abuz de încredere, a beneficiat de o decizie de neîncepere a urmăririi penale în august 2018.
Camera de instrucţie a primit dispoziţie să reexamineze validitatea neînceperii urmăririi penale decise de o judecătoare de instrucţie, sesizată în urma unei anchete preliminare în care ministrul a fost audiat, dar fără să fi fost confruntat cu acuzatoarea sa.
Gérald Darmanin, în vârstă de 37 de ani, este acuzat de femeie că a violat-o în 2009, când i s-a adresat deputatului, pe atunci responsabil cu afaceri juridice al partidului de dreapta UMP, pentru a încerca să-i fie anulată o condamnare din 2004 pentru şantaj şi hărţuire prin telefon împotriva unui fost iubit.
Reclamanta afirmă că acuzatul i-ar fi promis sprijin pe lângă Ministerul Justiţiei, în schimbul unor favoruri sexuale.
Sperăm să avem de acum încolo o adevărată anchetă judiciară, care va examina în mod serios elementele dosarului”, au reacţionat avocatele reclamantei care denunţă absenţa unei confruntări între clienta lor şi ministru.
O a doua acuzatoare a depus plângere pentru «abuz de situaţie vulnerabilă», afirmând că Darmanin i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unei locuinţe. Şi acest dosar a fost închis fără continuarea procedurilor penale de parchetul din Paris în primăvara lui 2018.​

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...

Criza de lapte praf în Statele Unite ale Americii- Joe Biden apelează la armată

31 de tone de lapte praf au fost transportate...