fbpx

Klaus Iohannis, despre direcțiile principale ale fondurilor europene

Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a avut, astăzi, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și cel al Agriculturiirii , Adrian Oros.
După întâlnirea de la Cotroceni, Klaus Iohannis a anunțat că direcțiile principale ale proiectelor analizate în vederea obținerii fondurilor europene sunt Infrastructura și agricultura care sunt domenii prioritare, iar România poate accesa fonduri europene de aproape 80 de miliarde de euro.
„Am discutat cu premierul Orban şi cu câţiva miniştri implicaţi în elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă. Este planul pe care îl pregătim pentru a atrage fondurile europene negociate acum câteva săptămâni, necesare pentru redresarea economiei. Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program şi este în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele propuse, în final, să fie eligibile, adică să poată fi finanţate din aceste fonduri. Guvernul urmează să adopte mai multe acte normative pentru a aplica pentru acești bani. Eforturile guvernului se concentrează pe infrastructură. Autostrăzile sunt foarte importante în această fază. Avem mai multe tronsoane de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte. O altă preocupare, pe care am insistat foarte mult astăzi, este partea de agricultură și protecția mediului. Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă problemele legate de pandemie, fermierii noștri se confruntă cu dificultăți generate de seceta prelungită din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor, guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații. Lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații, combaterea deșertificărilor, proiecte care vin să înlesnească munca fermierilor și, în același timp, să avem grijă că au o componentă foarte importantă de protecție a mediului”, a declarat Klaus Iohannis.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Microbuze electrice pentru transportul elevilor

În cadrul unei conferinţe de presă, Ministrul mediului, apelor...

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Aproximativ 51 milioane de lei investiți în digitalizarea spitalelor din București

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat 9 proiecte...

41 milioane de lei investiți pentru modernizarea și digitalizarea școlilor din sectorul 1

Săptămâna aceasta a fost semnat un contract de finanţare...