fbpx

Klaus Iohannis, despre direcțiile principale ale fondurilor europene

Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a avut, astăzi, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și cel al Agriculturiirii , Adrian Oros.
După întâlnirea de la Cotroceni, Klaus Iohannis a anunțat că direcțiile principale ale proiectelor analizate în vederea obținerii fondurilor europene sunt Infrastructura și agricultura care sunt domenii prioritare, iar România poate accesa fonduri europene de aproape 80 de miliarde de euro.
„Am discutat cu premierul Orban şi cu câţiva miniştri implicaţi în elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă. Este planul pe care îl pregătim pentru a atrage fondurile europene negociate acum câteva săptămâni, necesare pentru redresarea economiei. Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program şi este în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele propuse, în final, să fie eligibile, adică să poată fi finanţate din aceste fonduri. Guvernul urmează să adopte mai multe acte normative pentru a aplica pentru acești bani. Eforturile guvernului se concentrează pe infrastructură. Autostrăzile sunt foarte importante în această fază. Avem mai multe tronsoane de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte. O altă preocupare, pe care am insistat foarte mult astăzi, este partea de agricultură și protecția mediului. Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă problemele legate de pandemie, fermierii noștri se confruntă cu dificultăți generate de seceta prelungită din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor, guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații. Lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații, combaterea deșertificărilor, proiecte care vin să înlesnească munca fermierilor și, în același timp, să avem grijă că au o componentă foarte importantă de protecție a mediului”, a declarat Klaus Iohannis.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Transportul din Deltă va fi mult mai scump

Dacă în prezent, persoanele care locuiesc în Delta Dunării...

Mail Boxes Etc. (MBE) România este o franciză potrivită pentru un business internațional de succes

MBE România este franciza potrivită românilor care doresc un...

Grupul de IT Cegeka România este din nou în creștere

Grupul european de IT Cegeka continuă să crească de...

Agricover a anunțat lansarea Agrinnovator

Cu ocazia Conferinței Naționale a programului „Tineri Lideri pentru...