fbpx

„Între cer și pământ” – expoziție internațională de arte vizuale la București

Data publicării:

În perioada 29 mai – 13 iunie a.c., la Biblioteca Națională a României, în Galeria de Vest situată la mezanin, se desfășoară expoziția internațională de arte vizuale intitulată sugestiv „Între cer și pământ”, al cărei curator este Carmen Florian.

Organizată în colaborare cu Asociația „Mihai Eminescu – Luceafărul”, expoziția reunește operele a 46 de artiști din România, Finlanda, Israel, Italia și Spania. Artiștii români reprezintă diferite zone ale țării, precum București – Ilfov, Constanța, Tulcea, Ploiești, Giurgiu, Buzău, Bacău și Sălaj – Jibou. Cele 80 de lucrări de artă grafică și pictură în ulei, acrilice și tuș, alcătuiesc o sinergie de culori și vibrații cu scopul de a transmite bucurie, prospețime și pace.

Vernisajul va avea loc în data de 5 iunie, în prezența unor personalități ale culturii și artei românești. Printre acestea se vor afla  prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Directorul Bibliotecii Naționale a României, artistului plastic Valentin Tănase, Directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei și prof. sociolog Maria Petrescu, scriitoare, Directoarea Asociației „Mihai Eminescu – Luceafărul”, Georgiana Ștefănescu, avocată, pictoriță și poetă. Evenimentul va fi prezentat și moderat de actrița Doina Ghițescu de la Ansamblul artistic „Ciocârlia” din București.

În cadrul vernisajului se va desfășura și un spectacol extraordinar cu participarea unor copii foarte talentați, atât la desen și pictură, cât și la muzică și poezie. Printre micuții artiști plastici prezenți cu lucrări în cadrul expoziției se află Miruna Mihai din Giurgiu și Crista Lazea, ale cărei tablouri impresionante au putut fi admirate și la manifestările artistice din ianuarie și martie 2024.

Raluca Smarandache, în vârstă de 12 ani,  elevă la Școala Gimnazială nr. 108 din București, va recita în cadrul vernisajului poezii scrise de ea, iar Rebeca Daria Caltea, în vârstă de doar 7 ani, va interpreta diferite melodii, fiind câștigătoare a numeroase trofee si premii, atât la pian, cât și la canto. Daria este elevă în clasa I la Colegiul Național „George Enescu”, unde studiază pianul și la Școala de Muzică ART MUZIC, unde studiază canto.

O altă invitată specială care va cânta și va încânta publicul este Maria Ciobanu, elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială „Banu Băleanu” din Bolintin Deal, jud. Giurgiu. Maria este redactor la Radio ProDiaspora, unde moderează emisiunea” Copilăria, de vorbă cu Maria” și va veni împreună cu profesorii ei de canto, Camelia Florescu și Bela Andrasi, membri ai echipei de creație a Clubului de muzică Kids Castle. Camelia este o cunoscută interpretă de muzică ușoară, compozitoare, textieră și redactor al emisiunii „Sens Giratoriu” de la Radio ProDiaspora, iar Bela este interpret de muzică pop, rock și folk, compozitor și chitarist.

De asemenea, la vernisaj va fi prezentă și Maya Alexia Alexandra Silistru, elevă  în clasa a III-a la Școala Gimnazială nr.1 din Buftea, care va fi însoțită de profesoara ei de canto, Mioara Mira Voicu, artist liric la Filarmonica George Enescu din București și organizatoarea  Festivalului Concurs „Stele pe cer”.

 

 

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

OFA UGIR promovează antreprenoriatul feminin și competitivitatea IMM-urilor românești la Bruxelles

  În perioada 23-25 aprilie 2024, o delegație a patronatului...

Viitorul producției agroalimentare va fi discutat pe 24 aprilie la Iași

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat cu...

Un interviu cu artistul plastic Valentin Tănase

Sâmbăta, feeric inundată de soare și visare, a fost...