fbpx

În sfârșit avem alegeri locale!

Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară la un post tv, că data alegerilor locale este stabilită pentru 27 septembrie, iar dacă numărul de cazuri de coronavirus va crește, va fi o campanie fără adunări publice, fără mitinguri electorale.
Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie. Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri de infectare, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale, dar putem face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat acesta.
În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat el.
Prim-ministrul a mai spus și că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

Categorii:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...

Monitorizarea în cadrul MCV pentru România şi Bulgaria, s-a încheiat

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat monitorizarea în...