În sfârșit avem alegeri locale!

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară la un post tv, că data alegerilor locale este stabilită pentru 27 septembrie, iar dacă numărul de cazuri de coronavirus va crește, va fi o campanie fără adunări publice, fără mitinguri electorale.
Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie. Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri de infectare, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale, dar putem face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat acesta.
În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat el.
Prim-ministrul a mai spus și că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

One Comment

  1. fara masca la alegeri ca daca e cu masca o sa piarda alegerile ca nu o sa vina nimeni la alegeri