Guvernul va adopta azi prelungirea stării de alertă

În ședința începută la 12:30 Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă, au precizat surse guvernamental. Anterior deciziei, la 11:30 a început o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit programului premierului anunţat de Biroul de presă al Guvernului.
În legătură cu prelungirea stării de alertă, premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu la un post tv că, decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.
Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban.
Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „Înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

Comments are closed.