fbpx

Festivalul Classics for Pleasure revine la Sibiu

Data publicării:

Elite Art Club invită toți melomanii la festivalul  Classics for Pleasure – A Lasting Legacy, la Sibiu.

Intitulată  A Lasting Legacy, ediția de anul acesta celebrează două decenii de activitate neîntreruptă pentru asociație. Acești 20 de ani însumează peste 200 de concerte și peste 280 de expoziții organizate – evenimente de amploare care au avut impact asupra sectorului cultural românesc.

Ediția de anul acesta se va desfășura în perioada 19-23 iulie și ,, va  oferi oportunitatea unei revizitări a trecutului, a conceptelor originale cu care asociația s-a lansat pe piață”.

Festivalul se va deschide cu cu tradiţionalul concert Sounds of Reverence în Biserica Ursulinelor: ,, Un cvintet de alămuri va interpreta un repertoriu coral neașteptat, transpus special pentru suflători”.

În a doua zi, Muzeul ASTRA va găzdui un concert dedicat copiilor cu vârsta de până la 10 ani. Printr-un spectacol interactiv, intitulat Classic for Fun, copiii vor învăța despre Mozart și viața acestuia.

În a treia zi, melomanii sunt invitați în Piaţa Mare din Sibiu pentru concertul Scenery in Music, o odă cu „charm” american ce va fi pusă în scenă de Orchestra Filarmonicii Piteşti – dirijor Cristian Lupeş, solistă Gina Sandu.

A patra zi este rezervată pentru concertul Everybody’s Music, ,, o expresie a conceptului ce vede muzica clasică precum o forță unificatoare la nivelul societății civile, unul dintre pilonii pe care s-a dezvoltat festivalul”.

Festivalul se închide cu Proms of Delight, pe 23 iulie. Acest format este unic încă de la debutul festivalului în anul 2003 şi aduce în prim plan crossovers originale.

Artiștii din cadrul acestui festival vor fi: tenorul Teodor Ilincăi, soprana Paula Iancic, mezzosoprană Antonela Barnat, Oana Şerban şi Florin Budnaru, dirijorul David Crescenzi alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Piteşti.

Accesul la festival este gratuit.

Categorii:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive...

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Caravana Metropolis - cinema în Aer Liber ajunge pentru...

99% din biletele la UNTOLD au fost vândute

Biletele la festivalul UNTOLD au fost vândute în proporție...