fbpx

FC Sevilla încununată a șasea oară campioană a Ligii Europa

Data publicării:

Vineri, Sevilla a câștigat în fața lui Inter, cu scorul de 3-2, în finala Europa League. Golurile au fost marcate de Romelu Lukaku din penalty în minutul 5, Luuk de Jong. în minutele 12 și 33, Daniel Godin în minutul 36, iar în repriza a doua Lukaku a reușit un autogol în minutul 74. Belgianul de la Inter a reușit astfel să marcheze cel mai rapid gol din Europa League, egalându-l astfel pe Ronaldo. Lukaku a ajuns astfel la un total de 34 de goluri marcate. 

Luuk de Jong

Penalty-ul a fost acordat după doar 149 de secunde, fiind al 3-lea ca rapiditate din istoria finalelor europene. Cel mai rapid penalty acordat până acum a fost cel de anul trecut, după doar 22 de secunde, la finala Liverpool-Tottenham. De Jong a reușit să aducă egalarea pentru Sevillia în minutul 12, fiind cel mai rapid gol al echipei lui în finalele Europa League, devenind astfel primul fotbalist din istorie ca reușește să marcheze două goluri cu capul, într-o finală europeană.

Este pentru prima dată din anul 1981 până în prezent când se marchează două goluri, într-un timp atât de scurt într-o finală. Sevilla a avut până acum 6 finale europene, iar Inter 5 finale. La pauză scorul era de 2-2, după primele 45 de minute. Scorul final a fost de 3-2 pentru FC Sevilla.
Felicitări Sevilliei pentru performanța obținută.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Cristiano Ronaldo a revendicat titlul de cel mai bun...

Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui său, Michael Schumacher

Decizia luată de Mick Schumacher debuta în acest sezon...

PSG-Basaksehir

Arbitrul roman Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism....

Barcelona – Juventus

Astăzi, 8 decembrie, Barcelona va întâlni Juventus în ultima...