fbpx

FC Sevilla încununată a șasea oară campioană a Ligii Europa

Data publicării:

Vineri, Sevilla a câștigat în fața lui Inter, cu scorul de 3-2, în finala Europa League. Golurile au fost marcate de Romelu Lukaku din penalty în minutul 5, Luuk de Jong. în minutele 12 și 33, Daniel Godin în minutul 36, iar în repriza a doua Lukaku a reușit un autogol în minutul 74. Belgianul de la Inter a reușit astfel să marcheze cel mai rapid gol din Europa League, egalându-l astfel pe Ronaldo. Lukaku a ajuns astfel la un total de 34 de goluri marcate. 

Luuk de Jong

Penalty-ul a fost acordat după doar 149 de secunde, fiind al 3-lea ca rapiditate din istoria finalelor europene. Cel mai rapid penalty acordat până acum a fost cel de anul trecut, după doar 22 de secunde, la finala Liverpool-Tottenham. De Jong a reușit să aducă egalarea pentru Sevillia în minutul 12, fiind cel mai rapid gol al echipei lui în finalele Europa League, devenind astfel primul fotbalist din istorie ca reușește să marcheze două goluri cu capul, într-o finală europeană.

Este pentru prima dată din anul 1981 până în prezent când se marchează două goluri, într-un timp atât de scurt într-o finală. Sevilla a avut până acum 6 finale europene, iar Inter 5 finale. La pauză scorul era de 2-2, după primele 45 de minute. Scorul final a fost de 3-2 pentru FC Sevilla.
Felicitări Sevilliei pentru performanța obținută.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marcel Ciolacu, alături de sportivii români

Marcel Ciolacu a fost alături de sportivii români pe...

Peste 800 de sportivi s-au înscris la Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului se va desfășura sâmbătă, 21 mai, pe...

Un înotător egiptean cu piciorul amputat intră în cartea recordurilor

Omar Hagezy este un înotător egiptean în vârstă de...

Intrare liberă la meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona

Meciul de fotbal dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona...