fbpx

Enterocolita interzice un examen

Data publicării:

Eleva din Constanța, care nu a putut susține luni prima probă de la Evaluarea Națională pentru că avea temperatura mai mare de 37,3 grade, avea enterocolită, a anunțat Ministerul Educației.

Asociația Elevilor din Constanța acuză Ministerul Educației și Cercetării că a blocat încă o dată dreptul la educație, eleva nefiind lăsată să susțină examenul deși nu a fost diagnosticată cu COVID-19. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, a declarat că la triaj eleva avea o temperatură de 37,6 și nu a putut prezenta documente care să susțină diagnosticul.


Cristina Schipor, șefa DSP Constanța, a declarat că din punctul său de vedere a fost respectată legea și nu putea să-și asume riscuri. „Atât timp cât domnișoara nu a prezentat un act care să susțină diagnosticul, noi am mers pe prevenție. Normele prevăd foarte clar că persoanele care au temperatura peste 37,3 nu pot intra în școală. Nu vedem o problemă. Eleva își va urma tratamentul și va veni în sesiunea specială”.


O elevă din Constanța a fost singurul candidat de la Evaluarea Națională care nu a trecut de triajul epidemiologic, având temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Eleva nu era infectată cu COVID-19, dar avea febră din cauza unei infecții la nivelul tractului digestiv. Aceasta a ales să meargă la examen și să îl susțină alături de colegii ei, dar condițiile impuse de autorități au făcut imposibil acest lucru. Fără a ține cont de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și recomandarea Avocatul Poporului prin care condiția unei temperaturi maxime să fie eliminată, Ministerul Educației și Cercetării a blocat încă o dată dreptul la educație”, a scris Asociația Elevilor din Constanța pe pagina de Facebook.

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Proiectul care stabilește ca directorii interimari de școli să fie numiți de consiliile de administrație, adoptat miercuri

Proiectul de lege initiat de senatorii USR Ștefan Pălărie...

Instituțiile de învățământ, sursă de infectări cu Covid-19?

Potrivit datelor Ministerului Educației, săptămâna trecută, s-au raportat 26...

Ministrul Educației, împotriva închiderii școlilor

Sorin Cîmpeanu ministrul educației, spune că nu vede necesară...