fbpx

Enterocolita interzice un examen

Data publicării:

Eleva din Constanța, care nu a putut susține luni prima probă de la Evaluarea Națională pentru că avea temperatura mai mare de 37,3 grade, avea enterocolită, a anunțat Ministerul Educației.

Asociația Elevilor din Constanța acuză Ministerul Educației și Cercetării că a blocat încă o dată dreptul la educație, eleva nefiind lăsată să susțină examenul deși nu a fost diagnosticată cu COVID-19. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, a declarat că la triaj eleva avea o temperatură de 37,6 și nu a putut prezenta documente care să susțină diagnosticul.


Cristina Schipor, șefa DSP Constanța, a declarat că din punctul său de vedere a fost respectată legea și nu putea să-și asume riscuri. „Atât timp cât domnișoara nu a prezentat un act care să susțină diagnosticul, noi am mers pe prevenție. Normele prevăd foarte clar că persoanele care au temperatura peste 37,3 nu pot intra în școală. Nu vedem o problemă. Eleva își va urma tratamentul și va veni în sesiunea specială”.


O elevă din Constanța a fost singurul candidat de la Evaluarea Națională care nu a trecut de triajul epidemiologic, având temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Eleva nu era infectată cu COVID-19, dar avea febră din cauza unei infecții la nivelul tractului digestiv. Aceasta a ales să meargă la examen și să îl susțină alături de colegii ei, dar condițiile impuse de autorități au făcut imposibil acest lucru. Fără a ține cont de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și recomandarea Avocatul Poporului prin care condiția unei temperaturi maxime să fie eliminată, Ministerul Educației și Cercetării a blocat încă o dată dreptul la educație”, a scris Asociația Elevilor din Constanța pe pagina de Facebook.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related