fbpx

Emigranții, încotro?

Data publicării:

Comisia Europeană (CE) lansează o consultare publică pentru integrarea și incluziunea socială a migranților și a persoanelor care provin din familii de migranți. Consultarea va avea loc până la 21 octombrie 2020.
CE anunță, lansarea, de asemenea, a unui apel la candidaturi pentru înființarea unui grup de experți proveniți din familii de migranți care să participe la elaborarea și punerea în aplicare a politicilor în materie de migrație, azil și integrare. 
Implicarea migranților, a solicitanților de azil și a refugiaților este esențială pentru ca politicile să devină mai eficiente și mai bine adaptate nevoilor de pe teren”, au spus oficialii europeni. 

Margaritis Schinas

Vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas, a declarat că este important ca persoanele care se stabilesc în Europa să aibă aceleași drepturi și aceleași obligații ca orice altă persoană. 
Accesul la asistență medicală, la locuințe, la educație și la locuri de muncă le permite să își valorifice pe deplin potențialul. Integrarea migranților este în interesul tuturor, promovează comunități puternice și armonioase și evită situațiile de izolare și de segregare. Prin această consultare publică și prin activitatea grupului de experți pe care îl înființăm, îi invităm pe cei mai afectați de politicile noastre să se implice în procesul de elaborare a acestora”, a arătat Schinas. 

Ylva Johansson

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat, la rândul său că actual criză generată de coronavirus a demonstrat încă o dată că migranții și refugiații contribuie în mod esențial la societățile europene. „Cu toate acestea, peste tot în Europa, mulți întâmpină în continuare dificultăți în găsirea unei locuințe sau a unui loc de muncă și dificultăți legate de accesul la educație sau la asistență medicală. Trebuie să ne intensificăm eforturile în materie de integrare la nivelul UE”, a spus Johansson.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...