fbpx

Cum să facem față temperaturilor ridicate

Data publicării:

Luna iulie a venit cu temperaturi ridicate în toată țara. În următoarele zile, ar putea fi înregistrate temperaturi record, 40 grade Celsius la umbră, de aceea este important să știm cum ne putem proteja. Aici un rol foarte important îl au produsele cu FPS.

Ce recomandă medicii dermatologi?

Dermatologii recomandă să folosim produse cu FPS de cel puțin 30, rezistente la apă, conform reginamaria.ro.

Aceste produse trebuie să aibă o acoperire cu spectru larg, adică atât pentru razele ultraviolete de tip A (UVA), cât și pentru razele ultraviolete de tip B (UVB).

Cum în rutina de îngrijire a tenului, cremele de față au puțin sau deloc FPS, atunci produsele ar trebui aplicate după vâscozitatea acestora, astfel: serum, cremă hidratantă, produs FPS.

Produsul cu FPS trebuie aplicat cu 15 minute înainte de a ieși din casă pentru a avea timp să intre în piele. În caz contrar, există posibilitatea ca pielea să se ardă.

De asemenea, cantitatea de produs cu FPS este și ea importantă. Conform reginamaria.ro, ,, un adult cu înălțime și cu o greutate medii are nevoie de aproximativ 30 g de cremă pentru a-și unge complet corpul. De asemenea, este important să masezi bine, până la intrarea produsului de protecție solară în piele”.

Protecția solară ar trebui reaplicată la două ore, după ce ai intrat în apă sau în cazul în care ai transpirat. Aceasta trebuie să fie aplicată pe toate zonele corpului expuse la soare, cum ar fi  fața, gâtul, urechile, brațele, umerii, picioarele. Scalpul trebuie și el acoperit, fie cu produse cu FPS, fie cu o pălărie sau șapcă. Există și pentru buze produse cu SPF, creme sau balsam.

Produsele recomandate sunt cele care conțin ingrediente active, precum oxidul de zinc sau dioxidul de titan. Acestea oferă o protecție solară ridicată și sunt potrivite și pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Alte sfaturi utile

  • Evită să ieși atunci când temperaturile ating maxima zilei.
  • Dacă desfășori activități fizice, încearcă să le faci în perioada cea mai răcăroasă din ziua respectivă.
  • Mănâncă mai puțin și mai des. De asemenea, este recomandată evitarea alimentelor bogate în proteine.
  • Hidratează-te corespunzător, evită consumul de alcool sau excesul de cafeină și zahăr.
  • Poartă haine largi, din materiale naturale, pălării, șepci, ochelari de soare etc.
  • Pe timpul zilei, se recomandă evitarea folosirii aragazului sau cuptorului, iar iluminatul artificial ar trebui folosit cât mai puțin.
Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

Astra Film Festival, ediţia aniversară „30 de ani de film documentar”

În perioada 15-22 octombrie 2023, va avea loc la...

,,Cinema în aer liber” revine în Parcul Titan, sector 3

,,Cinema în aer liber" se întoarce pe "Insula Artelor"...