fbpx

„Covidul” românesc, bun la export

Data publicării:

Focarul de COVID-19 de la fabrica de procesare a cărnii Tönnies, la care lucrează 6.000 de români, este cel mai mare din Uniunea Europeană. În acest caz, nu asistăm doar la un lockdown, ci și la un aparent “haos identitar”. În parte, nu s-ar cunoaște adresele lucrătorilor contractuali. Duminică, locuințele angajaților abatorului au fost declarate zonă în carantină. Unii muncitori care provin din Europa de Est ar fi fugit însă de la locurile de cazare. Printre ei s-ar afla mai mulți români care ar fi plecat sâmbătă în țară, cu mașini și microbuze. Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că, potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, conform testelor efectuate până acum, 1.300 de lucrători de la abatorul Toennies au fost depistați pozitiv la COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate cu COVID-19 sunt cetățeni români (datele urmând să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate), iar conducerea companiei și autoritățile locale au decis suspendarea temporară a activității, a precizat MAE.
Deasemenea, MAE a transmis că oficiul consular a fost notificat că 17 români au părăsit locul de carantină, autoritățile locale făcând demersuri pentru identificarea acestora.
Ministerul român de Externe a mai precizat că, potrivit angajatorului, la această companie lucrează 6.000 de cetățeni români.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul...

Italia din nou în lockdown

Noul lockdown vizează peste 40 de milioane de locuitori, din...

Bill Gates și masca de protecție

Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii...