fbpx

„Covidul” românesc, bun la export

Data publicării:

Focarul de COVID-19 de la fabrica de procesare a cărnii Tönnies, la care lucrează 6.000 de români, este cel mai mare din Uniunea Europeană. În acest caz, nu asistăm doar la un lockdown, ci și la un aparent “haos identitar”. În parte, nu s-ar cunoaște adresele lucrătorilor contractuali. Duminică, locuințele angajaților abatorului au fost declarate zonă în carantină. Unii muncitori care provin din Europa de Est ar fi fugit însă de la locurile de cazare. Printre ei s-ar afla mai mulți români care ar fi plecat sâmbătă în țară, cu mașini și microbuze. Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că, potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, conform testelor efectuate până acum, 1.300 de lucrători de la abatorul Toennies au fost depistați pozitiv la COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate cu COVID-19 sunt cetățeni români (datele urmând să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate), iar conducerea companiei și autoritățile locale au decis suspendarea temporară a activității, a precizat MAE.
Deasemenea, MAE a transmis că oficiul consular a fost notificat că 17 români au părăsit locul de carantină, autoritățile locale făcând demersuri pentru identificarea acestora.
Ministerul român de Externe a mai precizat că, potrivit angajatorului, la această companie lucrează 6.000 de cetățeni români.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...