fbpx

Cine intervine în scandalul momentului din showbiz, pornit de Angela Gheorghiu: ”Mi-a căzut fluierul din mână”

Data publicării:

Angela Gheorghiu a atacat dur unii dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Aceasta a susținut că anumiți cântăreți ar fi false legende, iar declarațiile controversate au atras atenția tuturor, așa că replica nu a întârziat să apară.

Ion Lăceanu i-a dat replica Angelei Gheorghiu: ‘Nu e frumos’

Soprana a ajuns cunoscută după ce a cântat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, mulți fiind vrăjiți de talentul său. Totuși, un nou scandal început de Angela Gheorghiu amenință să zguduie lumea showbiz-ului românesc.

Ion Lăceanu a reacționat imediat și a tras-o la răspundere pe soprană. Acesta a susținut recitaluri în fața unora dintre cei mai importanți președinți din lume, dar a și cântat cu regretata Maria Tănase, explicând că s-a emoționat teribil în momentul în care i-a auzit vocea.

De asemenea, Ion Lăceanu a mărturisit că Angela Gheorghiu nu a procedat așa cum trebuie, explicând că nu a fost deloc elegant să facă asemenea declarații despre Maria Tănase.

„Nu e frumos ce a spus despre Maria, nu este elegant. Maria avea o voce incredibilă! Când a început să cânte, mi-a căzut fluierul din mână, din cauza emoțiilor!”, a spus Ion Lăceanu pentru Impact.ro.

Ce a spus Angela Gheorghiu despre Maria Tănase, de fapt

Angela Gheorghiu a transmis că mulți artiști ar fi false legende, referindu-se chiar și la regretata Maria Tănase. Cunoscuta soprană a susținut că una dintre cele mai mari artiste din România ar fi cântat printre mese la New York și că artiștii de muzică populară nu cântă în săli mari, ci în restaurante.

„Nu poţi să spui că Maria Tănase cânta la New York, dacă ea a cântat printre mese. Nu poţi să spui că Maria Tănase a fost şi a cântat la New York. Artiştii de muzică populară nu cântă în săli mari.

Cântă doar la comunităţile de români. Şi cântă în restaurante. Sau în mici săli pe care reuşesc ei să le închirieze. Trebuie spuse lucrurilor pe nume. M-aţi înţeles ce vreau să spun?

Legendele care s-au format în România sunt exagerate, s-au construit false legende comandate. Sunt nume şi istorii construite. Nu poţi să spui că Maria Tănase cânta la New York, dacă ea a cântat printre mese. Este adevărat.

A cântat, într-o expoziţie probabil internaţională din moment ce i-a invitat şi pe români acolo. Oamenii stăteau la mese şi ea a cântat printre acei oameni.”, a spus Angela Gheorghiu pentru Contributors.ro.

Mircea Diaconu a atacat-o, fără menajamente, pe Angela Gheorghiu: „E incultă muzical”

sursa foto: okmagazine.ro

Mircea Diaconu i-a reproşat Angelei Gheorghiu că interpretează operă italiană, „care este un capitol mediocru în istoria muzicii culte moderne”. Actorul i-a precizat artistei unde greşeşte, punct cu punct.

Este dezamăgitor să vezi cum una dintre cele mai mari soprane europene este incultă muzical și dominată de propriile frustrări și mofturi mondene. Adevărul e că nu e destul să cânți sau să joci pe scenă ca să ai discernământ riguros în legătură cu istoria muzicii și a teatrului. Virtuozitatea poate implica doar un acces formal exterior la muzică și nu presupune neapărat asimilarea temeinică a conținutului artistic.

Pe de altă parte, când cânți operă italiană, care este un capitol mediocru în istoria muzicii culte moderne și te lași dus de valul snob al ceremonialului bombastic care însoțește și înconjoară întotdeauna mediul specific al acestui tip de operă poți avea impresia că valoarea muzicii stă în special în acest ceremonial mediatic.

O nimerește cu Ciprian Porumbescu, însă toată lumea știe că Porumbescu ține de începutul muzicii românești, valoarea lui e mai mult istorică. Deci nu a spus nimic nou.

Cu Enescu însă, o dă în bară urât de tot. Când nu ești în stare să faci diferența valorică între o banală operă de Verdi (care e mai mult o butaforie muzicală pedant elaborată) și simfoniile lui Enescu e clar că nu ai discernământ serios și poate ar trebui să te rezumi la cântat și să nu mai faci pe criticul sau pe istoricul muzical”, a scris Mircea Diaconu pe contul său de Facebook

Cozmin Gușă: “Ești corigentă la capitolele cultură și patriotism”

Nici Cozmin Gușă nu a iertat-o pe Angela Gheorghiu: “Rușinică, Angela Gheorghiu. Cânți bine, dar, după părerea mea, care poate să fie subiectivă, ești corigentă la capitolele cultură și patriotism.

George Enescu a avut un mare succes la Paris cu opera Oedip, unde deosebit de complexă și apreciată. Tocmai ce s-a încheiat festivalul care, poate, e cel mai important de gen din lume. Această obrăznicie a Angelei Gheorghiu de a atenta la aceste valori s-ar părea că are în spate niște lucruri mult mai sofisticate de denigrare a valorilor naționale”, a spus contrariat Cozmin Gușă, în emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, de la Gold FM.

“Nu mi-a plăcut deloc faptul că a făcut acest lucru Angela Gheorghiu. Faptul că și-a asumat o declasează din punct de vedere cultural. E corigentă la capitolul patriotism și cultură, chiar dacă s-ar fi lăsat folosită. Nu mi-aș fi permis niciodată, în locul dânsei, să spun asemenea lucruri despre niște repere artistico-muzicale pe care noi le avem și care ne definesc. Sunt valoaroase inclusiv la nivel mondial. Angela Gheoghiu coboară în ochii multora.

Dacă a dorit doar publicitate, a obținut-o, numai că este negativă. I-aș da un sfat, dacă nu cumva își cere scuze între timp. Când mai vine în țară, o sfătuiesc să fie atentă că s-ar putea să aibă același tratament ca și ‘fratele’ ei de exprimare la adresa românilor sau cel puțin de gândire, pe numele său Klaus din Sibiu”, a mai spus Cozmin Gușă.

Surse: playtech.ro, b1.ro, dcnews.ro, romaniatv.ro

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Ziua Națională Brâncuși la Muzeul de Artă din Târgu Jiu

Asociația culturală Tătărescu și Organizația Femeilor Antreprenor - OFA...

A apărut volumul „Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie”

A apărut volumul „Albert Einstein și dorul firesc de...

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

,, Cișmigiu sub lupă”, eveniment dedicat cunoașterii naturii

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" organizează miercuri,...