fbpx

China – al cincilea vaccin anti Covid-19, aprobat

Data publicării:

China a aprobat un al cincilea vaccin, realizat de compania chineză CanSino Biologics în parteneriat cu armata, pentru uz general, care va conține celule de hamster.

Procesul de fabricare a vaccinului începe atunci când codul genetic pentru proteina ”coronavirus spike” este plasat în celulele ovariene ale hamsterilor, folosiți în mod obișnuit pentru cercetări medicale. Celulele încep să producă proteina și, odată ce ating un volum considerabil, sunt recoltate și purificate. Vaccinul este completat cu un adjuvant, un ingredient care susține sistemul imunitar.

Academia Chineză de Științe a declarat că producția vaccinului ar putea fi ușor extinsă în China și în alte părți, și că ar fi unul convenabil pentru depozitare și transport.

Vaccinul a fost aprobat în China, Ecuador, Indonezia, Pakistan și Uzbekistan, însă nu s-au publicat date de eficacitate din studiile sale.

În studiile din faza 1 și 2 din China, nu au existat reacții adverse grave în rândul voluntarilor, iar vaccinul a produs anticorpi neutralizanți la niveluri similare cu cele ale altor seruri de coronavirus. În Uzbekistan, studiile clinice de fază 3, care implică 29.000 de voluntari, arată că „progresează fără probleme”, conform informațiilor date de Academia Chineză de Științe.

Totodată, profesorul de microbiologie și imunologie la Universitatea Națională din Singapore, Ooi Eng Eong, spune că vaccinul are multe dezavantaje. Unul dintre ele, este că nu produce multe celule T, care ajută la eliminarea celulelor infectate și împiedică răspândirea acestora. Fără aceste celule, nivelurile de anticorpi ale unei persoane ar putea să nu fie suficient de ridicate pentru a elimina infecția.

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Două centre de vaccinare anti-COVID-19 deschise non-stop în București

De astăzi, bucureștenii se pot duce zi și noapte...

Dr. Streinu-Cercel propune testarea la fiecare scară de bloc

Medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel, consideră că este necesară testarea...

Tratamentul care ar fi distrus COVID-19, blocat de FDA

Medicul pneumolog Flavia Groșan, afirmă că Agenția americană a...

Rusia lucrează la un program care va permite străinilor să se vaccineze cu Sputnik V, în Rusia

Pe contul oficial de Twitter Sputnik V, a apărut...