fbpx

Centru de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Data publicării:

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, va avea anexată o nouă clădire care va cuprinde 2 săli de operaţie pentru pacienţii cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienţii critici, 16 paturi ATI postcritici şi 10 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă. În cadrul acestuia, va funcţiona şi un nou ambulatoriu de specialitate.

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, lucrările urmând să inceapă în prima săptămână din septembrie, cu o duirată de finalizare de 26 de luni. Valoarea investiţiei este de 56 milioane de euro şi face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătăţii cu Banca Mondială.

„Construcţia şi finalizarea centrelor pentru mari arşi reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiţii şi de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu autorităţile locale din întreaga ţară. Responsabilitatea, profesionalismul şi buna credinţă sunt principiile după care funcţionează echipa actuală a Ministerului Sănătăţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

În Timișoara, lucrările de construcţie a Centrului de Mari Arşi au început în luna iunie,iar până la finalul anului urmează să fie semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arşi de la Târgu-Mureş.

 

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

ParkinsOn Dance, dans-terapie

ParkinsOn Dance, un proiect foarte sensibil, pornit din dorinţa...