fbpx

Asociaţia P.A.V.E.L. demarează un nou proiect de ajutor social

Data publicării:

Asociaţia P.A.V.E.L. – asociaţia părinţilor care au copii bolnavi de cancer, a demarat începând cu 01.08.2023 un nou proiect de ajutor social.

Proiectul „Centrul de Servicii şi Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii şi tinerii cu diagnostic oncologic” este finanţat de către Compania Naţională „Loteria Română” S.A, şi are o durată de 10 luni.

Proiectul are ca principal scop, creşterea speranţei de viaţă a pacienţilor cu cancer, copii şi tineri, prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaţionale, complementare celor medicale precum şi a sprijinului material şi financiar necesar pentru acoperirea unor nevoi apărute în timpul tratamentului şi a investigaţiilor (procurarea unor medicamente, a unor investigaţii medicale/dispozitive medicale, unor nevoi de transport, produse de igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte necesare în spital, precum şi unui supliment de hrană în condiţiile recomandate de către medicii curanţi.

Sursa foto: Facebook

Beneficiarii sunt pacienţi ai Institutului Clinic Fundeni şi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti, diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, pacienţi ai secţiilor de oncopediatrie şi hematologie pediatrică cu vârsta cuprinsă între 0-26 de ani şi familiile acestora.

Asociaţia P.A.V.E.L. este una dintre cele mai active asociaţii de pacienţi din România. A fost fondată de un grup de părinţi cu copii bolnavi de cancer în mai 1996 şi este o organizaţie nonprofit, apolitică şi fără apartenenţă religioasă. Asociaţia oferă servicii socio-psiho-educaţionale copiilor bolnavi de cancer şi familiilor acestora: asistenţă socială, juridică şi psihologică, terapii prin arte combinate, şcoală de spital, terapie multisenzorială, ajutor umanitar pentru situaţii de urgenţă, găzduire gratuită, tabere/excursii, evenimente speciale pentru copiii care îşi petrec zilele aniversare/sărbătorile în spital, campanii de conştientizare.

Sursa foto: Facebook

Pentru informaţii suplimentare puteți contacta Asociația, la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...