fbpx

Ce se întâmplă cu noul an școlar, care sunt cele trei scenarii

Data publicării:

Zilele se scurg, ziua începerii noului an școlar se apropie, iar condițiile în care se va desfășura activitatea sunt, încă incerte.
Școlile mai au la dispoziție doar o zi pentru a transmite inspectoratelor datele despre câți elevi încap, fizic, la școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi nevoie pentru acoperirea tuturor claselor.
Doar șapte din cele 6.293 de școli au transmis documentele către inspectoratele școlare, care vor analiza situația și vor realiza o evaluare.
Directorii unităților de învățământ trebuie să trimită date exacte referitoare la numărul de elevi care pot reveni, fizic, la școală și numărul de profesori necesari pentru a fi acoperite toate orele.
De asemenea, directorii trebuie să precizeze și de câte spații au nevoie pentru a primi toți elevii la cursuri, deoarece din toamnă, nu vor mai exista clase de 35 de elevi, pentru a se putea respecta normele de distanțare fizică.
Din 14 septembrie, unitățile de învățământ urmează să funcționeze după trei scenarii:
– scenariul verde presupune ca toți elevii să revină, fizic, la cursuri;
– scenariul galben presupune ca elevii să învețe atât online, cât și fizic, la școală, prin rotație;
– scenariul roșu înseamnă că toate orele se vor desfășura în regim online
În prezent, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) referitoare la numărul de infectări din ultimele două săptămâni, Argeșul, dar și alte nouă județe, printre care Ilfovul și Capitala, ar putea funcționa după scenariul galben.
În data de 1 septembrie, se va știi exact modul de desfășurare a orelor și după ce scenarii vor funcționa instituțiile de învățământ.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related