Ce afectează de fapt virusul SARS-Cov-19

Data publicării:

Creierul este organul care este afectat primul. Gândirea rațională, logica, bunul simț, empatia, grija față de cel de lângă tine dispar subit la mulți dintre cei care sunt atinși de virus, fie măcar și la modul informațional. Altfel nu se explică situații ca cea despre care managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, Gabriel Lazany, spune că „ceea ce am aflat de la Centrul de transfuzii sanguine este că sunt foarte mulţi pacienţi vindecaţi care sunt contactaţi de către ei în vederea donării de plasmă şi, din păcate, marea lor majoritate refuză. Unii dintre ei, am înţeles, chiar nu recunosc că au avut boala. Recoltarea de plasmă întâmpină probleme, pentru că pacienţii vindecaţi nu sunt, din păcate, cooperanţi”.
Managerul unităţii spitaliceşti mai spune că eficienţa oricărui tratament aplicat pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă este „destul de redusă”, fiind înregistrate decese în cazul a jumătate dintre cei care ajung să fie internaţi la Terapie Intensivă.
Noi lucrăm pe protocoalele care sunt elaborate de Ministerul Sănătăţii, şi nu pe cele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ceea ce MS întocmeşte ca protocol medical de tratament este transmis şi aplicat de către toate spitalele din România. S-a administrat şi plasmă convalescentă, am făcut şi tratament cu ozonoterapie, dar, din păcate, eficienţa oricărui tratament la pacienţii gravi este destul de redusă. Rata decesului în Terapie Intensivă e undeva la 50%”, a afirmat Gabriel Lazany.
Directorul Centrului de transfuzii sanguine Bistriţa, Adina Beudean, a precizat, pentru Agerpres că, din totalul de 74 de pacienţi vindecaţi de COVID-19 consideraţi eligibili, care au fost contactaţi, au donat plasmă zece, unul dintre aceştia urmând să vină la sfârşitul săptămânii pentru a dona pentru a treia oară.
Cei mai mulţi pacienţi au venit de pe Valea Someşului. Din păcate, răspândirea virusului este destul de rapidă şi vedeţi că, nemaiavând nicio restricţie, contactele şi circulaţia populaţiei sunt la nivelul întregului judeţ şi nu ştii de unde poţi contracta. Este deja o sarcină dificilă şi pentru Direcţia de Sănătate Publică, de a mai face anchete epidemiologice, pentru că efectiv nu ştii cu cine ai mai intrat în contact”, a mai spus Gabriel Lazany.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Studiu EY: Ritmul lent în care companiile iau măsuri pentru schimbări climatice pune în pericol obiectivele globale de mediu

  Numai 41% dintre companii au implementat planuri de...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...