fbpx

Cadou de pandemie: primarul Capitalei donează 630 mp Patriarhiei

Data publicării:

Primarul general, Gabriela Firea, vrea să dea Patriarhiei Române un teren de 630 mp pe strada Gârlei nr. 6, pe malul lacului Băneasa, pentru edificarea unei biserici, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de joi.
”Se aprobă darea în folosință gratuită Patriarhiei Române – Arhiepiscopia Bucureștilor, a terenului în suprafață de 630,00 mp situat în Bucureşti, str. Gârlei nr. 6, Sector 1, în vederea construirii unui lăcaş de cult. Darea în folosință gratuită a terenului precizat la art. 1 se acordă Patriarhiei Române – Arhiepiscopia Bucureştilor pe o perioadă de 49 de ani. Cheltuielile pentru amenajările privind imobilul prevăzut la art. 1 vor fi suportate de către Patriarhia Română – Arhiepiscopia Bucureştilor. În situația în care, în termen de 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri nu au început lucrările de investiții sau imobilul nu este folosit conform destinaţiei prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre, hotărârea își încetează aplicabilitatea”, se arată în proiectul de hotărâre. 
Terenul a mai fost dat în folosință gratuită Patriarhiei Române prin Hotărârea CGMB nr. 43/13.02.2003, dar acesta nu a fost predat efectiv bisericii, nu se menționează de ce.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

USR atacă la CCR legea bugetului de stat pentru 2022 / Actul normativ a fost adoptat fără ca legea plafoanelor să fie adoptată

USR va ataca la Curtea Constituțională  proiectul bugetului de stat...

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...