fbpx

Animația românească abia respiră, dar primește a doua șansă

Data publicării:

De ani buni animația românească a intrat într-un con de umbră, neexistând proiecte pe termen lung, ci numai ocazionate de cele necesare pentru materiale publicitare sau pentru studiourile de jocuri electronice. Dorința noastră de a realiza un serial de animație 100% românesc ne-a dus la o interesată descoperire, Studio Animation 2D, condus de Liviu Acasandrei, căruia i-am adresat câeva întrebări.

Cum a apărut ideea?

Studio Animation 2D are la bază formarea elevilor în direcția artei digitale și înțelegerea conceperei unei animații 2D. Ideea a pornit de la readucerea unui studio de animație 2D în București, în care să lucrez cu un grup de elevi care au urmat cursul meu și să realizăm împreună animații de calitate și educaționale. Proiectul a început din liceu prin 2010, cu o documentare și organizare cât mai clară care să aibă la bază conceptul de STUDIO. După câțiva ani de experiență ca profesor de educație plastică în diferite școli am reușit să înțeleg și mai bine dorințele elevilor. De multe ori am fost întrebat de elevi Dacă există un studio de animație în Romania? Și prin acest lucru am fost foarte motivat să încep acest drum în care să deschid acest Studio.

Unde desfășurați cursurile?

Cursurile de grafică digitală și animație 2D se desfășoară într-un atelier, în zona Piața Gemenii, pe strada Vasile Lascăr 63, sector 2, București.
Cursurile încep pe 10 Septembrie 2020, vom pregăti o nouă generație de elevi, unii dintre ei vor pleca în străinătate să studieze animația și arta digitală.
Avem deja elevi care au fost admiși la facultăți (Olanda, Anglia) dar și la diferite concursuri naționale și internaționale, în primul rând prin ambiție și muncă foarte multă, fapt care a dus la rezultate excepționale.

Sunt mari costurile pentru cei ce vor să participe la curs?

Anul acesta avem o reducere pentru cursuri la prețul de 600 lei care este valabilă până pe 14 Septembrie 2020. Plata se poate face în 2 tranșe, prima ședință este gratuită, iar la a doua se plătește prima rată apoi restul la ședința 6 (acest lucru este valabil pentru elevii noi).

Ce oferă aceste cursuri?

La cursul de grafică digitală, elevii învață tehnici prin care pot realiza o lucrare folosind programul Krita, un soft gratuit care iți oferă multe posibilități de a lucra, plus partea de animație. Tot la acest curs îi pregătim pe elevi în ce privește noțiunile de anatomie ca studiu academic dar și modul de aplicare pentru animația 2D. Cursurile sunt în așa fel structurate, pe diferite etape de evoluție, pentru a înțelege și mai bine procesul de lucru pentru a putea realiza o animație 2D. După ce a finalizat cele 3 module, elevul/eleva este evaluat/ă cu o notă de la 1 la 10.
Încerc prin aceste cursuri să-i fac pe elevi să dobândească cunoștinte noi în domeniul artei digitale dar și să le aplice mai departe în cariera lor profesională. În acest an și în următorul an îmi doresc pentru elevii mei să poată face practică la o firmă unde să aplice ce au învățat la curs și chiar să poată lucra în acest domeniu.
Tot pentru anul următor voi lucra cu elevii mei pe diferite proiecte de animație pentru postul de televiziune tele7abc dar și pentru festivalul de animație Animest București.
Trag cortina pentru sfârșit, dar nu înainte de a vă spune că vă așteptăm cu drag să descoperiți lucrurile frumoase la Studio Animation 2D.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive...

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Caravana Metropolis - cinema în Aer Liber ajunge pentru...

99% din biletele la UNTOLD au fost vândute

Biletele la festivalul UNTOLD au fost vândute în proporție...