fbpx

Teste gratuite Babeş Papanicolaou şi HPV, în județul Alba

Data publicării:

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 31 iulie 2023, în localităţile Cetatea de Baltă şi Tătârlaua din judeţul Alba.

În localitatea Cetatea de Baltă , femeile se pot duce în intervalul orar  11.00-14.00 (Căminul Cultural str. Cetăţii), iar în localitatea Tătârlaua se pot duce în intervalul orar 14.00-16.00 (Căminul Cultural, str. Principală nr. 38).

Cancerul de col uterin este una dintre puţinele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce.

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea şi tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.

În cadrul programului de screening, femeilor li se vor recolta probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”. Acest program este derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

Centru de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din...