fbpx

41 milioane de lei investiți pentru modernizarea și digitalizarea școlilor din sectorul 1

Data publicării:

Săptămâna aceasta a fost semnat un contract de finanţare în valoare de 41 de milioane lei prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice specifice şi echipamente digitale ultramoderne a 3 grădiniţe, 25 de şcoli gimnaziale, 21 de licee sau colegii şi 4 şcoli speciale din Sectorul 1.

Acest proiect urmărește să doteze complet 38 de săli de clasă cu echipamente IT de ultimă generaţie. Sălile fac parte din cadrul unităţilor de învăţământ care aparţin reţelei de învăţământ profesional şi tehnic: Colegiul „Dinicu Golescu”- 1 sală, Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân”- 11 săli, Colegiul Tehnic „Media”- 10 săli şi Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu”- 16 săli.

De asemenea, vor fi dotate patru ateliere de practică cu echipamente şi materiale didactice specifice.

,, Vreau să asigur un act educaţional de calitate, în care elevii să facă performanţă indiferent de domeniul pentru care au aptitudini- sportiv, tehnic, uman, IT, artistic etc. Elevii trebuie să fie pregătiţi în mod real pentru viaţă şi pentru piaţa muncii, care este în continuă schimbare, şi nu să fie doar colecţionari de diplome care nu-i ajută la nimic”, spune primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

,, Vremea plagiatorilor şi a impostorilor universitari este pe cale să apună în România. Cei 41 milioane lei sunt bani europeni pe care vreau să-i investesc în viitorul nostru. Educaţia este o prioritate pentru mine, prin fapte şi măsuri concrete. Aşa se construieşte România Educată!”, a mai adăugat Clotilde Armand.

Tot prin acest proiect se va asigura infrastructura şi resursele tehnologice necesare pentru cele 53 de unităţi de învăţământ din Sectorul 1 incluse în proiect, prin facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice şi echipamente dedicate.

De asemenea, se propune dotarea a 36 de laboratoare informatice, din care cinci pentru unităţi de nivel preşcolar, precum şi achiziţionarea de echipamente pentru 608 săli de clasă/grupă şi a 21 de laboratoare de ştiinţe pentru digitalizarea procesului educaţional/de învăţare.

Standardul de calitate educațională se va ridica prin dotarea a 404 săli de clasă/grupă, 32 de laboratoare de ştiinţe, respectiv 88 de cabinete pe discipline, cabinete de asistenţă psihopedagogică, săli de sport, cu mobilier adecvat vârstei şi materiale didactice necesare.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Viitorul producției agroalimentare va fi discutat pe 24 aprilie la Iași

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat cu...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Microbuze electrice pentru transportul elevilor

În cadrul unei conferinţe de presă, Ministrul mediului, apelor...

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...