fbpx

Tentativă de sinucidere într-o școală din Craiova

Data publicării:

Un elev în clasa a VIII-a, fiul unui notar cunoscut din orașul Craiova județul Dolj, s-a aruncat vineri 18.03.2022, de la etajul 1 al școlii în care învăța, după ce a luat o notă mică la biologie.

Elevul de la Școala gimnazială Traian din Craiova i-a trimis profesoarei un mesaj în care îi mulțumea pentru “o lecție de viață” și apoi s-a aruncat de la etajul 1 al instituției de învățământ care este echivalent cu etajul 2 al unui bloc.

Băiatul nu își pregătise un referat pentru ziua respectivă și a încercat să îl copieze de la un coleg. Profesoara de biologie și-a dat seama, motiv pentru care “l-a răsplătit” cu nota 4.

Colegii au povestit că băiatul spunea în mod repetat că își dorește să se sinucidă pentru că simte foarte multă presiune din cauza școlii. Părinții au fost informați și l-au dus la psiholog pentru a primi consiliere și un tratament. Și conducerea școlii a spus că elevul mergea la terapie.

“Avea mari probleme. Spunea că vrea să moară pentru că nu mai suporta presiunea de la școală, că el nu poate să învețe atât, îi era teamă de examenul de capacitate care se apropie.. Colegii au sesizat și i-au atenționat pe profesori. Părinții au fost și ei avertizați și l-au dus la psiholog. Făcea terapie, tratament. Nu ne vine să credem ce s-a întâmplat.”

Imediat după tentativa de sinucidere, echipajele de salvare au fost solicitate de profesorii școlii. Minorul a fost transportat de urgență la spital pentru mai multe investigații. Acum este în stare stabilă, dar prezintă un traumatism cranian sever și mai multe fracturi din cauza cărora perioada de recuperare va fi lungă.

„Copilul e perfect conștient, spitalizat, nu are răni deosebit de grave care să îi pună în pericol viața. Copilul va avea parte de consiliere psihologică”, a declarat Ion Daniel, inspector școlar general.

Autoritățile au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii de vătămare corporală din culpă. Sunt desfășurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...