fbpx

Tăriceanu a găsit slogan pentru IMM Invest

Data publicării:

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu critică în termeni duri programul Guvernului PNL de susținere a IMM-urilor, susținând că i se poate aplica sloganul „din greșeală în greșeală spre victoria finală”.
Zilele trecute convenția pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificată! Pentru a n-sprezecea oară! Alte hârtii de semnat, alt timp de așteptat, alte afaceri care își închid porțile! Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanțe să se împrumute pur și simplu (tot e singurul lucru pe care știu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români și să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute? Dacă statul român tot garantează împrumuturile, de ce nu luați voi banii și îi dați prin trezorerii?!”, consideră Tăriceanu, sugerând că astfel de vor putea finanța companiile care chiar au nevoie de sprijin și care nu se vor califica niciodată după criteriile stabilite de bănci.
Și mă refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generată de coronavirus: HORECA, transporturi, construcții, comerț etc. Altfel, până când companiile vor trece de birocrația finanțelor și băncilor va fi prea târziu pentru prea multe companii!”, a spus parlamentarul ALDE.

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Legea reducerii timpului de muncă al salariaților, a fost promulgată

Președintele României, Klaus Iohannis a promulgat vineri legea "Kurzarbeit"....

Dacia lucrează la noile modele de mașini

​Dacia va lansa spre final de an versiunea restilizată...

Salarii mai mici pentru bugetari, venituri mai mari pentru demnitari

Guvernul a stabilit, printr-un memorandum adoptat in ședința de...

Programul „Prima casă”, garanții de 1,5 miliarde lei în 2021

Într-un comunicat al Ministerului Finanțelor, se arată că guvernul...