fbpx

„Străzi deschise” promite un weekend plin de activități pentru Bucureșteni

Data publicării:

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, unul dintre cele mai populare proiecte outdoor din Capitală. Acesta se desfășoară alternativ în mai multe puncte din Bucureşti, astfel încât să ajungă la cât mai mulţi locuitori ai Bucureştiului, cât şi pentru a permite organizarea evenimentelor pentru comunitate în spaţiul public. 

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – în calitate de operatori zonali.

În acest weekend, atât bucureștenii cât și turiștii se vor bucura de activități noi pe traseul obişnuit de pe Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, intervalul orar 10:00-22:00.

Programul artistic „Străzi deschise”, cuprinde spectacolele-lectură, expoziţii şi teatru de stradă, competiţia de karting electric „Marele Premiu al Oraşului Bucureşti” alături de Expoziţia Interactivă de Vehicule Electrice pentru adulţi şi copii – „Bucureştiul Electrizat de Copii”.

Centrul Bucureştiului se transformă, în acest weekend, într-o pistă de karting electric cu o nouă ediţie a competiţiei „Marele ePremiu al Oraşului Bucureşti”, care se va desfășura în jurul Sălii Palatului, fac deliciul iubitorilor vitezei. Evenimentul se desfăşoară cu restricţionarea circulaţiei pe traseul Calea Victoriei, prin faţa Palatului Regal, strada Valter Mărăcineanu, aleile din faţa Sălii Palatului şi breteaua din faţa Muzeului Naţional de Artă al României.

Circuitul de karting electric se va desfășura în două etape:
– 19 august – etapa de antrenamente şi calificări în intervalul orar 10.00-18.30 și 20 august – finalele competiţiei între orele 10.00-16.30, urmate de Festivitatea de premiere ce se va ţine pe treptele Ateneului Român, între orele 16.30-17.30.

În paralel cu competiţia de karting „Marele ePremiu al Oraşului Bucureşti”, Agenţia Naţională pentru Sport propune, atât celor mici, cât şi celor mari, Expoziţia Interactivă de Vehicule Electrice „Bucureştiul Electrizat de Copii”, ce poate fi vizitată în Piaţa George Enescu, în ambele zile de weekend.

Spectacolele-lectură încep în ambele zile de weekend, de la ora 18.00, unde publicul este așteptat de actori profesioniști precum Ioana Flora, Richard Bovnoczki, Mihai Baranga sau Cristi Toma îşi propun să redescopere alături de public, umorul spumos şi actual din texte celebre ale lui I.L. Caragiale.

Expoziţia Interactivă de Vehicule Electrice „Bucureştiul Electrizat de Copii”, organizată de Agenţia Naţională pentru Sport poate fi vizitată în Piaţa George Enescu, în ambele zile de weekend atât de cei mari cât si de cei mici.

Copiii sunt așteptați în acest weekend la spectacolul pentru copii „Clovnii”, cu două reprezentaţii, de la ora 17.00, respectiv ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, aducând o parte din magia spectacolului de circ.

De asemenea, publicul este așteptat de Şcoala de Artă Bucureşti cu expoziţii de pictură, grafică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, precum şi explorările în lumea culorilor ale Secţiei pictură copii, la sediul său din sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100, care vor avea loc în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10.30-21.30.

Casa Filipescu-Cesianu a Municipiului Bucureşti, deschide porțile publicului, în intervalul orar 10.00-17.30, cu expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”.

 

 

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...