fbpx

Dinamo va avea un stadion nou

Data publicării:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri, că Dinamo va avea un stadion nou. El a afirmat că speră că anul viitor va începe construcția arenei sportive, având în vedere că „în legislaţia românească există multe hăţişuri administrative care pot fi contestaţii la contestaţii”.
Am găsit o soluţie care să împace toate părţile, astfel încât să putem demara construcţia unui nou stadion Dinamo de care are nevoie şi clubul Dinamo şi România şi suporterii echipei Dinamo. După realizarea, în aproximativ şase luni, a noului proiect şi licitaţia organizată, cu riscul contestaţiilor de rigoare, aşa cum ştiţi, că în legislaţia românească există multe hăţişuri administrative în care pot fi contestaţii la contestaţii şi se poate prelungi o investiţie din cauza acestor probleme organizatorice, în 2021 eu sper ca să înceapă construcţia acestui stadion„, a spus, miercuri dimineața, Marcel Vela, prezent la stadionul Dinamo.
Conform sursei citate, stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces, va fi oblic şi în trepte, „astfel încât spre strada de acces şi spre faţadele caselor din vecinătatea clubului Dinamo să aibă cea mai mică înălţime”.
Va fi în forma unei picături de apă, partea mare şi înaltă va fi în spate, spre copaci. Peluza nord, a suporterilor clubului Dinamo, va avea comparativ şi simetric şi proporţional cu toate stadioanele din ţară cea mai mare capacitate, aici, la Dinamo„, a mai spus ministrul de Interne.
Directorul General al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a spus, în aceste context, că stadionul ar putea fi gata în anul 2023.
Din experienţa celorlalte stadioane, propunem o durată de proiectare şi execuţie, sper să fiu în asentiment cu proiectantul, de 24, 30 de luni. Deci, undeva în 2023 să fie gata„, a spus șefa CNI.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Peste 800 de sportivi s-au înscris la Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului se va desfășura sâmbătă, 21 mai, pe...

Un înotător egiptean cu piciorul amputat intră în cartea recordurilor

Omar Hagezy este un înotător egiptean în vârstă de...

Intrare liberă la meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona

Meciul de fotbal dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona...

Larisa Iordache, de la elevă la antrenoare

Larisa Iordache, fostă gimnastă, s-a hotărât să devină antrenoare....