fbpx

Cum vor fi concediile românilor în a doua vară de pandemie

Data publicării:

Claudiu Năsui, ministrul Economiei și Turismului, spune că se intenționează ca turismul să fie deschis cât mai repede și mai prompt, dar în funcție de evoluția epidemiologică, și că momentan, se discută despre un mecanism prin care statele să poată recunoaște reciproc documentele care să permită călătoria – certificatul de vaccinare, testul negativ sau testul de anticorpi.

„Este vorba despre un mecanism prin care statele să poată recunoaște reciproc aceste documente și să nu mai trebuiască să facem formalități sau să întârzie oamenii la graniță, mai ales pe partea de turism. Și pe partea de turism care pleacă, dar și care vine din unele state, lucru care ar ajuta foarte mult industria.

Ce vrem să facem deocamdată e o recunoaștere bilaterală a documentelor, să fie mai ușor să treci, să arăți documentele că ai fost vaccinat, că ai test negativ sau de anticorpi. Nu e discriminare, nu se adresează doar celor vaccinați. Cineva care n-a fost la vaccinare, poate a avut deja Covid sau are test negativ și n-are o problemă să circule. Este de dorit ca sezonul turistic să se deschidă la 1 mai, dar că acest lucru depinde de evoluția epidemiologică, România fiind în valul trei al pandemiei”, a declarat Claudiu Năsui.

La rândul lui, vicepreședintele ANAT, Alin Burcea, a declarat că ”turismul de balneo și munte se vinde destul de bine. Pe litoral vânzarea merge bine. Înscrieri sunt. Trebuie să vedem ce se va întâmplă cu românii în străinătate, adeverința verde clarifica multe lucruri. E un document care atestă cum stai din punct de vedere al vaccinării, test”.

În Bulgaria, turiștii vor fi primiți dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ. Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii.

”Măştile faciale vor fi obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială”, a declarat Ministerul Turismului din Sofia.

Spania ar putea începe să folosească pașaportul de vaccinare din luna mai, a declarat ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

„Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când începe FITUR, pe 19 mai)”, a declarat Reyes Maroto.

Grecia își redeschide sectorul turistic începând cu luna mai. Turiștii trebuie fie să aibă ambele doze de vaccin anti-Covid făcute, fie să fi trecut deja prin boală și astfel să fi dobândit anticorpi, fie să prezinte un test negativ la intrarea în țară.

„Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ pentru COVID-19. Cu toate acestea, toți turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii”, a precizat ministrul grec al turismului, Harry Theocharis.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Cel mai mai important eveniment aviatic european a început la Cluj-Napoca (FOTO)

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost astăzi (23...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...

Istanbul, orașul turistic pe 2 continente

Istabulul este singurul oraș din lume care se întinde...

Orașe din România care merită vizitate în concediu

Orașele din țara noastră sunt pline de clădiri istorice,...