fbpx

Belgia devine prima țară care introduce carantina pentru infectații cu variola maimuței

Data publicării:

Carantina impusă de către Belgia se întinde pe o perioadă de 21 de zile, după ce au fost raportate cazuri de îmbolnăvire în ultima perioadă. Infectații nu sunt obligați să se autoizoleze, însă este de preferat dacă se află în preajma persoanelor de risc: bătrâni, copii, oameni bolnavi.

Variola maimuței reprezintă o boală din aceeași familie cu variola iar printre simptome se regăsesc: erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap. Institutul de Medicină Tropicală din Belgia a declarat că nu se așteaptă la o izbucnire a unui focar în țară. La momentul actual sunt raportate patru cazuri în Belgia, ultimul fiind confirmat sâmbătă.  „Acest pacient este tratat în Valonia şi are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, au fost cuvintele microbiologului Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul naţional de referinţă pentru COVID-19 din Belgia.

Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că s-au găsit 92 de cazuri în 12 țări și 28 de persoane suspecte cu variola  maimuței. Conform responsabilei de la agenţia britanică pentru siguranţă sanitară (UKHSA) Susan Hopkins, Marea Briteană raportează în fiecare zi cazuri. Alte țări care au declarat infectați cu această boală sunt: Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...

Fetița de cinci ani supusă unui transplant la Fundeni a murit

Copila în vârstă de cinci ani a suferit un...