Ai pașaport verde, călătorești în UE

Autoritățile europene, doresc introducerea ”pașaportului verde„ înainte de sezonul estival, pentru a facilita călatoriile în UE. Acest certificat, va indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, sau că s-a vindecat, sau că a primit un rezultat negativ la test.

„Va fi sub format electronic, sau pe hârtie, pentru a respecta dorinţa celor care nu doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor. Echipat cu un cod QR, gratuit, acest certificat va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză, și va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene. Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie” a precizat Thierry Breton, comisar european pentru piața internă, afirmând că este primordial să facă totul pentru a proteja sezonul turistic.

Comisia Europeană ar urma să facă publică săptămâna viitoare propunerea finală privind certificatele verzi digitale, în contextul în care statele din sudul blocului, dependente în mare măsură de turism, speră ca astfel să poată relansa acest sector în sezonul estival din anul în curs.

Comments are closed.