fbpx

,, Mai valoroși pe piața muncii”, proiect lansat de Fundația Pentru Voi

Data publicării:

Fundaţia Pentru Voi lansează proiectul ‘Mai valoroşi pe piaţa muncii”, un proiect finanţat de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD). Proiectul se va desfășura până pe data de 13 noiembrie 2023.

Prin acest proiect, se vrea creșterea capacității producţiei pe activităţi de tipărire, iar ,, persoanele cu dizabilităţi vor dobândi noi abilităţi, ceea ce va duce la un randament mai bun dar, şi mai important, beneficiarii acestui proiect vor deveni mai valoroşi pe piaţa muncii”, conform unui comunicat de presă al Fundației Pentru Voi.

Astfel, 10 persoane cu dizabilităţi intelectuale vor participa la două cursuri: unul de tipărire şi celălalt de iniţiere în prelucrare grafică. Suportul de curs vă fi realizat într-un limbaj easy to read, ceea ce va perrmite pe viitor replicarea cursurilor şi instruirea unui număr mai mare de persoane cu dizabilităţi intelectuale.

Se va organiza și o campanie de conştientizare în rândul angajatorilor şi a comunităţii locale cu privire la potenţialul lucrativ al persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Produsele create de aceștia se vor găsi într-o expoziție organizată în Timișoara.

Laila Onu, Directorul general al fundaţiei, a spus despre cele două proiecte că sunt ,, cu teme diferite, dar cu impact atât asupra comunităţii timişorene, cât şi asupra persoanelor cu dizabilităţi intelectuale care vor deveni mai instruite, mai pricepute, mai valoroase pe piaţa muncii. În condiţiile în care rata şomajului este foarte mică în Timişoara şi există o criză a forţei de muncă, angajatorii vor fi avizaţi privind disponibilităţile acestui grup dezavantajat”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...