fbpx

,, Mai valoroși pe piața muncii”, proiect lansat de Fundația Pentru Voi

Data publicării:

Fundaţia Pentru Voi lansează proiectul ‘Mai valoroşi pe piaţa muncii”, un proiect finanţat de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD). Proiectul se va desfășura până pe data de 13 noiembrie 2023.

Prin acest proiect, se vrea creșterea capacității producţiei pe activităţi de tipărire, iar ,, persoanele cu dizabilităţi vor dobândi noi abilităţi, ceea ce va duce la un randament mai bun dar, şi mai important, beneficiarii acestui proiect vor deveni mai valoroşi pe piaţa muncii”, conform unui comunicat de presă al Fundației Pentru Voi.

Astfel, 10 persoane cu dizabilităţi intelectuale vor participa la două cursuri: unul de tipărire şi celălalt de iniţiere în prelucrare grafică. Suportul de curs vă fi realizat într-un limbaj easy to read, ceea ce va perrmite pe viitor replicarea cursurilor şi instruirea unui număr mai mare de persoane cu dizabilităţi intelectuale.

Se va organiza și o campanie de conştientizare în rândul angajatorilor şi a comunităţii locale cu privire la potenţialul lucrativ al persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Produsele create de aceștia se vor găsi într-o expoziție organizată în Timișoara.

Laila Onu, Directorul general al fundaţiei, a spus despre cele două proiecte că sunt ,, cu teme diferite, dar cu impact atât asupra comunităţii timişorene, cât şi asupra persoanelor cu dizabilităţi intelectuale care vor deveni mai instruite, mai pricepute, mai valoroase pe piaţa muncii. În condiţiile în care rata şomajului este foarte mică în Timişoara şi există o criză a forţei de muncă, angajatorii vor fi avizaţi privind disponibilităţile acestui grup dezavantajat”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...