fbpx

36% dintre părinții care lucrează în afară nu pot veni în vacanța de vară, în România

Data publicării:

Mai puţin de jumătate (48%) dintre părinţii care lucrează în alte ţări vin în vacanţa de vară în România, în timp ce 36% dintre părinţi nu pot veni, iar 15% nu erau încă decişi cu privire la venirea în ţară, conform unui sondaj Salvați Copiii România, în rândul beneficiarilor programului dedicat copiilor cu părinţii plecaţi din ţară.

Principalele ţări în care lucrează mamele sunt Italia (21%), Spania (17%) şi Austria (12%), iar în cazul bărbaților sunt Germania (24%), Italia (22%) şi Marea Britanie (14%).

Din studiu a mai reieșit că unul dintre  motivele majore pentru care părinții nu pot veni este lipsa banilor alocaţi drumului până în România.

Cât de des comunică părinții cu copiii și ce fac când se întorc?

Din același studiu, a reieșit că , 45% dintre copii vorbesc cu părintele plecat zilnic, 10% vorbesc de câteva ori pe zi, 32% o dată la două-trei zile, 7% o dată/săptămână, iar 7% de câteva ori pe lună sau mai rar.

Menținerea unei comunicări calitative între copil și părinte este esențială; ,,Ritualul revenirii părintelui acasă, lângă copil, pentru vacanţe, este unul deosebit de important, pentru că reface legături afective cruciale pentru copil”, declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

De asemenea, 42% dintre părinții care se întorc în țară au în plan contactarea şcolii în care învaţă copilul – discuţii cu învăţătorul, dirigintele, profesorii, 39% au în plan rezolvarea a diferite probleme familiale, 42% rezolvarea a diferite probleme administrative, 20% rezolvarea a diferite probleme medicale.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...