fbpx

36% dintre părinții care lucrează în afară nu pot veni în vacanța de vară, în România

Data publicării:

Mai puţin de jumătate (48%) dintre părinţii care lucrează în alte ţări vin în vacanţa de vară în România, în timp ce 36% dintre părinţi nu pot veni, iar 15% nu erau încă decişi cu privire la venirea în ţară, conform unui sondaj Salvați Copiii România, în rândul beneficiarilor programului dedicat copiilor cu părinţii plecaţi din ţară.

Principalele ţări în care lucrează mamele sunt Italia (21%), Spania (17%) şi Austria (12%), iar în cazul bărbaților sunt Germania (24%), Italia (22%) şi Marea Britanie (14%).

Din studiu a mai reieșit că unul dintre  motivele majore pentru care părinții nu pot veni este lipsa banilor alocaţi drumului până în România.

Cât de des comunică părinții cu copiii și ce fac când se întorc?

Din același studiu, a reieșit că , 45% dintre copii vorbesc cu părintele plecat zilnic, 10% vorbesc de câteva ori pe zi, 32% o dată la două-trei zile, 7% o dată/săptămână, iar 7% de câteva ori pe lună sau mai rar.

Menținerea unei comunicări calitative între copil și părinte este esențială; ,,Ritualul revenirii părintelui acasă, lângă copil, pentru vacanţe, este unul deosebit de important, pentru că reface legături afective cruciale pentru copil”, declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

De asemenea, 42% dintre părinții care se întorc în țară au în plan contactarea şcolii în care învaţă copilul – discuţii cu învăţătorul, dirigintele, profesorii, 39% au în plan rezolvarea a diferite probleme familiale, 42% rezolvarea a diferite probleme administrative, 20% rezolvarea a diferite probleme medicale.

Categorii:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marisa Peer, întâlnire cu cititorii români la Muzeul Național al Literaturii Române

Marisa Peer, renumita scriitoare și psihoterapeută britanică, se întâlnește...

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

„Susțin un Copil”, școală de vară pentru copii ce provin din medii defavorizate

La inițiativa psihologului Nicoleta Leordean, CEO al Centrului Medical...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...