fbpx

Iohannis „siderat” de PSD

Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că este „siderat” și surprins de „acest cinism exagerat” al PSD în privința reacției în Parlament pe legea carantinării. „Poate să coste viața a zeci, doamne ferește, poate chiar a sute de români”, a spus Iohannis.
Iohannis s-a arătat îngrijorat de faptul că, în România, efectele pandemiei devin din ce în ce mai vizibile, după ce, doar marți, au fost 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.
Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, și spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una ușoară. Ba alții chiar, adepții unor teorii conspiraționiste, spun că nici nu există boala. Această boală, din păcate, există. Este o boală grea și cu un impact devastator asupra lumii, dar și asupra României, din păcate”, a spus Iohannis, care a amintit faptul că, săptămâna trecută a transmis să se renunțe la disputele politice, pentru a combate epidemia.
În acest context, Iohannis a spus că este „siderat” de modul în care a reacționat și reacționează PSD în privința Legii carantinării.
Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum, când este în discuție o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea, pe bună dreptate, s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. Ziceau că trebuia să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele Curții Constituționale”, explică președintele.
Acesta a mai spus că „rațiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege”, referindu-se la reclamația PSD cum că legea nu este bine făcută. 
Putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Și, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Privează Guvernul de acest instrument, care reglementează izolarea și carantinarea. Vă spun drept – este extrem de trist, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci, doamne ferește, poate chiar a sute de români”, a mai spus șeful statului.
Klaus Iohannis a reluat apelul către Parlament: „Finalizați discuțiile! Aprobați o formă bună pentru această lege! Altfel, veți fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români! Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă!”.
Legea carantinării a trecut de votul Camerei Deputaților și se află, în prezent, la Senat.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...