fbpx

Câștigătorii premiilor Pulitzer 2022

Data publicării:

În cadrul ediției de decernare a premiilor Pulitzer din anul acesta, The New York Times a fost principalul câștigător, fiind recompensat cu 3 premii. The Washington Post a obținut distincția pentru serviciul public, Reuters premiul pentru fotoreportaj, iar jurnaliștilor ucraineni li s-a acordat un Pulitzer special pentru curajul de care au dat dovadă relatând despre invazia Rusiei în țara lor.

Consiliul a scos în evidență faptul că pentru jurnaliștii din întreaga lume este o perioadă periculoasă, evidențiind cazurile de agresiune și intimidare, dar și aducând în același timp un omagiu celor 12 jurnaliști care au fost uciși în timpul războiului ruso-ucrainean.

Premiul jurnaliștilor ucraineni s-a bazat pe calitățile lor (curaj, rezistență și angajament) pe care aceștia le-au evidențiat scriind despre „invazia nemiloasă a țării lor de către Vladimir Putin și a propagandei sale de război în Rusia”. „În pofida bombardamentelor, răpirilor, ocupației și chiar morților în rândurile lor, au perseverat să ofere o imagine exactă a unei realități teribile, aducând onoare Ucrainei și jurnaliștilor din întreaga lume”, a mai declarat Marjorie Miller la eveniment.

Cotidianul The New York Times are în total 135 de premii Pulitzer câștigate din 1917 până în prezent. În acest an a câștigat premiul pentru jurnalism național, jurnalism internațional și comentariu (Salamishah Tillet). The Washington Post a fost premiat pentru „pentru relatarea sa convingătoare și intens prezentată a atacului asupra Washingtonului de la 6 ianuarie 2021, oferind publicului o perspectivă detaliată și fermă referitoare la una dintre cele mai întunecate zile ale națiunii”, după spusele administratorului premiilor. Pentru fotoreportaj, Reuters a fost premiat pentru relatările făcute în India în timpul pandemiei de Coronavirus.

Premiile Pulitzer sunt cele mai importante distincții pentru jurnaliști. Ceremonia de decernare a debutat în anul 1917, după ce editorul Joseph Pulitzer le-a oferit prin testament dorindu-și să ajute la înființarea unei școli de jurnalism la Universitatea Columbia.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive...

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Caravana Metropolis - cinema în Aer Liber ajunge pentru...