fbpx

Câștigătorii premiilor Pulitzer 2022

Data publicării:

În cadrul ediției de decernare a premiilor Pulitzer din anul acesta, The New York Times a fost principalul câștigător, fiind recompensat cu 3 premii. The Washington Post a obținut distincția pentru serviciul public, Reuters premiul pentru fotoreportaj, iar jurnaliștilor ucraineni li s-a acordat un Pulitzer special pentru curajul de care au dat dovadă relatând despre invazia Rusiei în țara lor.

Consiliul a scos în evidență faptul că pentru jurnaliștii din întreaga lume este o perioadă periculoasă, evidențiind cazurile de agresiune și intimidare, dar și aducând în același timp un omagiu celor 12 jurnaliști care au fost uciși în timpul războiului ruso-ucrainean.

Premiul jurnaliștilor ucraineni s-a bazat pe calitățile lor (curaj, rezistență și angajament) pe care aceștia le-au evidențiat scriind despre „invazia nemiloasă a țării lor de către Vladimir Putin și a propagandei sale de război în Rusia”. „În pofida bombardamentelor, răpirilor, ocupației și chiar morților în rândurile lor, au perseverat să ofere o imagine exactă a unei realități teribile, aducând onoare Ucrainei și jurnaliștilor din întreaga lume”, a mai declarat Marjorie Miller la eveniment.

Cotidianul The New York Times are în total 135 de premii Pulitzer câștigate din 1917 până în prezent. În acest an a câștigat premiul pentru jurnalism național, jurnalism internațional și comentariu (Salamishah Tillet). The Washington Post a fost premiat pentru „pentru relatarea sa convingătoare și intens prezentată a atacului asupra Washingtonului de la 6 ianuarie 2021, oferind publicului o perspectivă detaliată și fermă referitoare la una dintre cele mai întunecate zile ale națiunii”, după spusele administratorului premiilor. Pentru fotoreportaj, Reuters a fost premiat pentru relatările făcute în India în timpul pandemiei de Coronavirus.

Premiile Pulitzer sunt cele mai importante distincții pentru jurnaliști. Ceremonia de decernare a debutat în anul 1917, după ce editorul Joseph Pulitzer le-a oferit prin testament dorindu-și să ajute la înființarea unei școli de jurnalism la Universitatea Columbia.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Spania poate deveni prima țară din UE care oferă „concediu menstrual” plătit

Un proiect de lege a fost prezentat marți de...

Festivalul Minorităților, organizat în parcul Obor, sectorul 2

Primăria Sectorului 2 va organiza Festivalul Minorităților, în parcul...

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

În ultimii 50 de ani au existat în jur...