fbpx

Războiul din Ucraina a reunit două surori după 20 de ani

Data publicării:

Angelika și Tatiana sunt două surori care au fost despărțite la vârstele de 5 și 6 ani. Cele două au trăit până atunci în satul Nikolaev din sudul Ucrainei, urmând ca Angelika să locuiască cu o mătușă iar Tatiana cu o bunică și după a fost trimisă în grija statului. Deși fetele își amintesc că doreau să locuiască împreună, matușa lor nu avea posibilitatea să le crească pe amândouă.

 „De când eram mici visam să ne revedem, dar nu ne-am fi imaginat niciodată că va fi din cauza unui război”, a fost declarația Tatianei. „Întotdeauna am spus că voi merge în Ucraina și o voi găsi”, a mai spus fata. Ea a mai vorbit despre cum și-a petrecut adolescența gândindu-se la sora ei și căutând-o pe rețelele sociale. Tatiana a crescut într-un oraș din Spania, Girona de la vârsta de 8 ani, iar Angelika a găsit-o prin intermediul acestei informații: în 2019, a dat peste un profilul unei fete pe Facebook care semăna cu Tatiana și atunci a știut că își găsise sora. Cele două își făcuseră planuri să se cunoască, însă pandemia le-a venit în cale.

După izbucnirea războiului la 24 februarie, Angelika a fost convinsă de mama adoptivă a Tatianei să-și facă bagajele și să vină în Spania, pentru siguranța sa. 34 de ore mai târziu, cele două s-au reîntâlnit după 20 de ani. „Momentul a fost fericit, dar și trist. Aici îmi revedeam sora după 20 de ani, dar, pe de altă parte, tocmai îmi părăsisem familia și prietenii într-o țară aflată în război”, au fost cuvintele Angelikăi. Viața lor nouă este plină de incertitudini, căci Angelika are membrii de familie încă în țara afectată de conflict și trebuie să decidă dacă o vor urma în Spania sau se va întoarce acasă.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...