fbpx

Războiul din Ucraina a reunit două surori după 20 de ani

Data publicării:

Angelika și Tatiana sunt două surori care au fost despărțite la vârstele de 5 și 6 ani. Cele două au trăit până atunci în satul Nikolaev din sudul Ucrainei, urmând ca Angelika să locuiască cu o mătușă iar Tatiana cu o bunică și după a fost trimisă în grija statului. Deși fetele își amintesc că doreau să locuiască împreună, matușa lor nu avea posibilitatea să le crească pe amândouă.

 „De când eram mici visam să ne revedem, dar nu ne-am fi imaginat niciodată că va fi din cauza unui război”, a fost declarația Tatianei. „Întotdeauna am spus că voi merge în Ucraina și o voi găsi”, a mai spus fata. Ea a mai vorbit despre cum și-a petrecut adolescența gândindu-se la sora ei și căutând-o pe rețelele sociale. Tatiana a crescut într-un oraș din Spania, Girona de la vârsta de 8 ani, iar Angelika a găsit-o prin intermediul acestei informații: în 2019, a dat peste un profilul unei fete pe Facebook care semăna cu Tatiana și atunci a știut că își găsise sora. Cele două își făcuseră planuri să se cunoască, însă pandemia le-a venit în cale.

După izbucnirea războiului la 24 februarie, Angelika a fost convinsă de mama adoptivă a Tatianei să-și facă bagajele și să vină în Spania, pentru siguranța sa. 34 de ore mai târziu, cele două s-au reîntâlnit după 20 de ani. „Momentul a fost fericit, dar și trist. Aici îmi revedeam sora după 20 de ani, dar, pe de altă parte, tocmai îmi părăsisem familia și prietenii într-o țară aflată în război”, au fost cuvintele Angelikăi. Viața lor nouă este plină de incertitudini, căci Angelika are membrii de familie încă în țara afectată de conflict și trebuie să decidă dacă o vor urma în Spania sau se va întoarce acasă.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marisa Peer, întâlnire cu cititorii români la Muzeul Național al Literaturii Române

Marisa Peer, renumita scriitoare și psihoterapeută britanică, se întâlnește...

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

„Susțin un Copil”, școală de vară pentru copii ce provin din medii defavorizate

La inițiativa psihologului Nicoleta Leordean, CEO al Centrului Medical...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...