fbpx

Germania testează obligatoriu călătorii veniți din zonele de risc

Data publicării:

Germania pune în practică de săptămâna aceasta testarea obligatorie a călătorilor sosiți din zone de risc.
Avem primele proiecte. Vrem să ne coordonăm bine acest lucru cu statele fiindcă ele vor trebui să îl poată implementa la aeroporturi și gări”, a declarat ministrul sănătății german, Jens Spahn pentru grupul de radiodifuziune ARD.

Jens Spahn

După ce săptămâna trecută ministrul Sănătății din landul Berlin anunțase că autoritățile analizează obligaţia de testare, dorind ca persoanele care au călătorit într-o zonă de risc să fie nevoite să se izoleze 14 zile sau până la obţinerea unui rezultat negativ, de săptămâna aceasta, călătorii veniţi din alte ţări se vor putea testa gratuit în centrele de testare de la aeroport sau din alte locuri.
Oficialii se tem de un al doilea val adus în ţară de călătorii plecaţi în concediu, chiar dacă până acum, Germania a fost una dintre ţările din Europa care a controlat eficient pandemia de COVID-19.
Monitorizarea este orientată în primul rând asupra plajelor de pe litoralul mediteranean, asaltat de milioane de germani care îşi fac aici concediul în fiecare an, în special în Mallorca.
Printre cele 130 de ţări aflate în zone de risc identificate până săptămâna trecută de institutul Robert Koch, autoritatea federală epidemiologică şi de supraveghere sanitară germană, se află SUA, Brazilia, Argentina, Israel şi Rusia.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul...

Italia din nou în lockdown

Noul lockdown vizează peste 40 de milioane de locuitori, din...

Bill Gates și masca de protecție

Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii...