fbpx

Azi, „Nihil Sine Deo”

Data publicării:

Două ceremonii de decorare au avut loc joi la Palatul Elisabeta, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan primesc decorația regală „Nihil Sine Deo”.
La ora 16.00, Majestatea Sa Margareta a conferit decorația regală „Nihil Sine Deo” Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, cu prilejul împlinirii a 170 de ani de la înființare. 
Decorația regală a fost înmânată lui Alexandru Boureanu, managerul teatrului. Au participat la ceremonie actori, societari de onoare ai Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, printre care Emil Boroghină, Valer Dellakeza, Tamara Popescu, Angel Rababoc, precum și reprezentanți ai echipei administrative și artistice a Teatrului.
La ora 17.00, Majestatea Sa Margareta a conferit decorația regală „Nihil Sine Deo” consilierului prezidențial Laurențiu Ștefan. Au participat la ceremonia de decorare reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, precum și membri ai familiei lui Laurențiu Ștefan.

Purtarea măștii de protecție a fost obligatorie de la intrarea în Palatul Elisabeta pentru toți participanții, pe toată durata evenimentului.
Decorația regală „Nihil Sine Deo” este o distincție ce se acordă prin decizia Șefului Familiei Regale a României și poate fi dată personalităților marcante din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel, au avut o inițiativă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăți prezentul românesc.
„Nihil Sine Deo” se poate acorda unui număr de maxim 200 de personalități în viață, cetățeni români ți străini sau instituții / organizații.
Posesorii decorației regale „Nihil Sine Deo” vor sărbători ziua Decorației în fiecare an la 20 aprilie, ziua de naștere a Regelui Carol I (1839) și ziua în care a fost ales Domnitor al Principatelor Romane Unite (1866).

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive...

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Caravana Metropolis - cinema în Aer Liber ajunge pentru...

99% din biletele la UNTOLD au fost vândute

Biletele la festivalul UNTOLD au fost vândute în proporție...