fbpx

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Data publicării:

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii complete de telemedicină pentru dotarea a 131 de Unităţi de Primire Urgenţe/Compartimente Primire Urgenţe din spitale judeţene, municipale şi orăşeneşti, precum şi dotarea centrelor de telemedicină.

Rolul telemedicinii în sistem de urgență este de a accesa mai ușor îngijirea medicală, reducerea barierelor geografice şi la oferirea consultaţiilor rapide în situaţii de urgenţă:

,,Prin intermediul tehnologiei, medicii pot evalua simptomele pacienţilor, pot oferi sfaturi şi instrucţiuni pentru primul ajutor şi pot decide imediat conduita medicală pentru pacienţi, până la sosirea acestora la spital. Acest tip de telemedicină poate salva timp preţios în situaţii critice şi poate fi deosebit de util în zone geografice în care accesul la asistenţă medicală este limitat”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Proiectul ajunge la aproximativ 40 de milioane de lei, iar ,, o componentă importantă a proiectului este reprezentată de trainingul personalului medical din serviciile de urgenţă pentru utilizarea la capacitate maximă a soluţiei digitale”, declară dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, responsabil de investiţiile din fonduri internaţionale.

Acesta mai adaugă că ,,alături de digitalizarea sistemului de medicină de urgenţă, în această săptămână se va lansa şi apelul de proiecte pentru realizarea sistemului de telemedicină prin PNRR în valoare de 100 de milioane de euro”.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Viitorul producției agroalimentare va fi discutat pe 24 aprilie la Iași

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat cu...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...