fbpx

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale

Data publicării:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor, sărbătorită pe 17 mai, STS a publicat imagini din arhivă cu echipamente autospeciale de telecomunicații folosite în urmă cu 60 de ani.

,,E modul nostru de a prezenta publicului contribuția instituției la evoluția și transformările societății informaționale din România”, se precizează în comunicat.

Timp de 30 de ani, STS asigură telecomunicații speciale, iar de aproximativ 20 de ani furnizează internet și servicii IT pentru toate instituțiile statului: Guvern, Președinția României, primării de comună etc.

De asemenea, de 15 ani STS,, operează și gestionează centre de date în care sunt găzduite cele mai importante sisteme și aplicații informatice, servicii și site-uri web ale autorităților din România”, conform comunicatului de presă.

Echipa STS este formată din programatori, ingineri hardware și de comunicații, administratori de sistem și de baze de date, specialiști în centre de date și platforme de virtualizare, experți în securitate cibernetică, specialiști în rețele, în telefonie IP și videoconferință, în management organizațional, dar și în alte domenii care dezvoltă și sprijină funcționarea serviciilor IT&C.

La momentul actual, majoritatea solicitărilor din partea beneficiarilor STS, anume instituțiile și autoritățile publice, vizează serviciile securizate de comunicaţii integrate voce-date-video, serviciile de telefonie specială şi de cooperare, serviciile de securitate cibernetică, audioconferinţă şi videoconferinţă, serviciile de internet, e-mail, găzduire site-uri şi sisteme informatice, cu măsuri de securitate asociate, conexiunile private de tip VPN, semnăturile electronice şi dezvoltarea aplicaţiilor software.

În România, primele atestări istorice ale telecomunicațiilor de stat au apărut în anul 1889. Acesta a fost anul în care s-a instalat centrala telefonică manuală cu cinci abonați pentru Parlament și ministere, la București.

De asemenea, în același an, a fost instalată și centrala telefonică automată a Casei Regale, iar 80 de ani mai târziu, exista deja o unitate specializată în asigurarea legăturilor telefonice, radiotelefonice, telegrafice, raduotelegrafice pentru aparatul central și teritorial al statului român.

La început, STS asigura legături telefonice și telegrafice cifrate pentru autoritățile statului, însă evoluția tehnologiei a dus schimbări majore. Astăzi, STS este ,,principalul furnizor de servicii din domeniul comunicațiilor guvernamentale și tehnologiei informației pentru instituțiile și autoritățile publice din România, oriunde și oricând”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marisa Peer, întâlnire cu cititorii români la Muzeul Național al Literaturii Române

Marisa Peer, renumita scriitoare și psihoterapeută britanică, se întâlnește...

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

„Susțin un Copil”, școală de vară pentru copii ce provin din medii defavorizate

La inițiativa psihologului Nicoleta Leordean, CEO al Centrului Medical...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...