Ovidiu Tarcu, consilier financiar și investitor, cu experiență în contabilitate, audit, suport tehnic pentru diverse companii din industrii precum IT, transport, construcții, producție și imobiliare, recomandă trei cărți despre educația financiară, cu ajutorul cărora descoperim cum ne putem schimba perspectiva asupra banilor.
Ovidiu are și un canal de YouTube cu peste 32 de mii de abonați, unde oferă lecții scurte de educație financiară pe diferite teme.
- „Tată bogat, tată sărac”- Robert T. Kiyosaki
Robert T. Kiyosaki este atât un om de afaceri cât și autorul numeroaselor cărți despre educație financiară. Această carte a fost totodată și Best Seller pentru The New York Times, The Wall Street Journal și USA Today.
În „Tată bogat, tată sărac”, autorul explică conceptul cheie de venit pasiv și venit activ făcând legătura cu experiențele din viața personală. Povestea începe în jurul perioadei de adolescență când devine conștient de diferența dintre sfaturile pe care le primea din partea tatălui său (tatăl sărac) care terminase o facultate și fusese angajat toată viața lui, și prietenul tatălui (tatăl bogat) care terminase 8 clase și ajunsese cel mai bogat om de pe insula Hawaii. Trecând prin fiecare capitol, veți descoperi cel puțin o lecție valoroasă de viață.
- „Cel mai bogat om din Babilon”- George S. Clason
George s. Clason este fondatorul companiei Clason Map Company care a publicat primul Atlas al drumurilor din Statele Unite ale Americii și Canada, în anul 1923.
Această carte oferă prin intermediul parabolelor, 7 principii esențiale prosperității care te vor ajuta să înțelegi importanța planificării financiare, cum să îți asiguri un succes financiar dar îți va da și soluții pentru cele mai întâlnite probleme ale banilor.
- „Transformarea financiară totală”- Dave Ramesy
Dave Ramsey este consultant financiar, gazda unui post de radio, scriitor și om de afaceri. Această carte a fost și ea Best Seller în The New York Times.
„Transformarea financiară totală”, pune accent pe conștientizarea principiilor ce stau în spatele datoriilor și cum ar trebui să vă schimbați obiceiurile pentru a ajunge să puneți bani deoparte pentru situații neașteptate, să scăpații de datorii sau cum să economisiți bani pentru vacanțe și cadouri.
Cele trei cărți pot constitui primul pas în schimbarea unor obiceiuri financiare nesănătoase. Pe lângă toată teoria foarte bine explicată pentru a fi cât mai ușor de înțeles pentru toată lumea, rămânem și cu câteva povești de viață din care, cu siguranță putem învăța ceva.
Un articol excelent, vrem sa citim mai mult