Tony Robbins și gorila lui, Rony, discursuri motivaționale pentru preșcolari

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tony Robbins este un scriitor american, autor al mai multor cărți de tip best seller, antrenor, vorbitor motivațional și filantrop, fiind cunoscut pentru reclame, seminarii și cărți de auto-ajutor.
Numele real al lui Tony Robbins este Anthony J. Mahavoric și s-a născut in nordul Hollywoodului, California , la 29 februarie 1960. Robbins este cel mai în vârstă din trei copii, iar părinții săi au divorțat când acesta avea doar 7 ani. Mama sa s-a recăsătorit de mai multe ori. Unul din soții ei a fost Jim Robbins, un fost jucător de baseball semi-profesionist care l-a adoptat în mod legal pe Anthony la 12 ani. Tony Robbins a fost crescut în Azusa, California, și a urmat cursurile liceului Glendora. A fost ales președinte al corpului studențesc în primul an de liceu. După ce a mai crescut, Robbins a lucrat ca și handyman pentru a ajuta la întreținerea fraților săi. În timpul liceului, Robbins a crescut cu zece centimetri, un impuls de creștere atribuit ulterior unei tumori hipofizare. El a spus că viața sa de acasă a fost „haotică” și „abuzivă”. La vârsta de șaptesprezece ani, a plecat de acasă și și-a început cariera promovând seminarii pentru vorbitorul motivațional Jim Rohn. 

Tony Robbins

La începutul anilor 1980, la scurt timp după întâlnirea co-fondatorului de programare neurolingvistică John Grinder, cei doi au devenit parteneri. În acest moment, Robbins a învățat programarea neurolingvistică și Hipnoza Ericksoniană. Robbins susține puncte de vedere, tehnici și alte practici despre care el afirmă că îi pot ajuta pe adepți să își îmbunătățească viața. El vorbește despre diverse „nevoi umane, influențe care afectează oamenii, puterea de a lua decizii” și nevoia de a atinge „stăpânirea emoțională”. Robbins este autorul cărților Unlimited Power (publicată în 1987) și Awaken the Giant Within (publicată în 1993). „Timp de 30 de ani pasiunea mea a fost sa ajut oamenii să ducă viața lor la un alt nivel- nu contează cât de mult succes au deja- în cele mai importante domenii: afacerea lor, banii, relațiile cu partenerii de cuplu, cu membri de familie, carieră sau sănătate” a declarat Tony Robbins pe Linkedin. „Mă simt onorat pentru că am ajutat mai mult de 50 de milioane de oameni din peste 100 de țări sa iși schimbe în bine viața și afacerea lor prin seminariile mele online, cărți, programe audio, produse despre sănătate și auto-ajutor”. În luna iulie a acestui an, Tony Robbins a anunțat ca lucrează la  un nou proiect prin care dorește să se adreseze de data aceasta copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani. „Școala îi învață multe lucruri pe copii: cât este ceasul, cum să despartă cuvintele în silabe, cum să înoade o cravată sau șireturile de la pantofi, precum si bazele matematicii la această vârstă”, spune Tony. „Oare nu lipsește cea mai importantă lecție – aceea legată de viața reală? Copiii trebuie să înțeleagă fericirea și calea spre succes”. Începând din anul 2021 o uriașă gorilă albastră, numită Rony Tobbins și care va avea vocea lui Tony Robbins, va transmite mesaje motivaționale copiilor din intreaga lume. Rony îi va lua pe copii într-o călătorie imaginară și îi va învăța valoroase lecții de viață. În călătoria ei, gorila Rony va avea ca invitați numeroase vedete din lumea muzicii, a sportului sau oameni de afaceri care vor povesti copiilor despre drumul lor în viață, modul cum au reusit să atingă performanța. 

One Comment

  1. Televiziunea nu este folosită pentru educație, mai ales în perioada actuală de criză sanitară. Dacă aș fi ministrul învățământului, aș solicita alocarea TVR1 numai pentru educație. Aș aloca cei mai buni profesori pentru realizarea programelor și aș reduce drastic numărul profesorilor. Sunt convins că multe programe educaționale pot fi obținute gratuit internațional. Educația este o problemă mult prea serioasă pentru a fi lăsată pe mâna profesorilor. 30 ani au arătat asta.