fbpx

Patru jocuri de societate care pot fi aliatul vostru în timpul liber

Data publicării:

Timpul petrecut alături de familie și cei mai apropiați prieteni ne binedispune și ne reîncarcă bateriile pentru o nouă săptămană. Jocurile de societate pot fi cel mai bun aliat în interacțiunea cu persoanele dragi, în timpul liber.

Dacă nu v-ați făcut niciun program pentru weekend și ați vrea totuși să faceți ceva, vă recomandăm câteva jocuri de societate care să vă aducă la masă împreună cu prietenii ori familia:

  1. Catan este cel mai popular joc apărut în ultimii 15 ani. Acesta a fost inventat de Klaus Teuber și poate fi jucat de până la 4 persoane. Povestea acestui joc începe pe o insulă, numită Catan. Aici vor fi așezări și drumuri. Resursele ajung de la sate la orașe cu ajutorul comerțului, ceea ce înseamnă că veți putea face schimburi de materii prime pentru a vă ajuta să vă extindeți. Scopul jocului este de a avea cât mai multe așezări și drumuri. Durata jocului poate fi de 75 de minute. Dacă doriți să jucați mai multe persoane, aveți posibilitatea de a achiziționa și extensia jocului.

2. Activity Original este poate cel mai bun joc interactiv de mimă, descriere verbală și desen. Acesta poate fi jucat de la 3 până la 16 persoane. Pachetul conține o tablă de joc pe care veți avansa și veți afla ce trebuie să faceți, o clepsidră care să va indice timpul pe care îl aveți pentru fiecare probă, 4 figurine de lemn, 440 de cărți și un regulament. Dacă doriți să încercați și altă variantă a jocului, puteți încerca Activity Club Edition, Activity Champion sau Activity Solo Team.

3. Saboteur este un joc plin de mistere. Aventura începe din galeriile minerilor, unde vei pleca în căutarea aurului. Drumul poate fi lin sau plin de obstacole. Fie ți s-a stricat târnăcopul, fie lanterna. Când se întâmplă asta, sabotorul sigur a acționat. Trebuie sa fii cu ochii în patru și să încerci să-l oprești. Dacă minerii reușesc să ajungă la aur înaintea sabotorului, vor fi recompensați, dacă se întâmpla invers, minerii pierd aurul. Rolurile vor fi alese la începutul jocului aleatoriu, astfel încât să nu știe nimeni în ce tabără va juca. Numărul de jucători variază între 3 și 10 iar setul conține 44 de cărți cu poteci, 27 de cărți de acțiune, 28 de cărți de aur și 11 cărți de pitici.

4. Alias Femei contra Bărbați, după cum îi spune și numele, va fi o bătălie strânsă între cele două sexe. Deși pare o joacă de copii, cuvintele propuse pe cărțile de joc pot deveni o adevărată provocare când nu suntem stăpâni pe un anumit domeniu. Jocul este recomandat pentru 4 jucători și conține o tablă de joc, 400 de cărți cu 2,400 de noțiuni, o clepsidră, 2 pioni și un regulament. Dacă veți dori să încercați și alte variante, puteți căuta Alias Party, Alias Târziu în noapte sau Alias Original.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Și de țara asta când se mai îndură planetele, doamnă? Când răsare Soarele și pentru România?”

Păi, Soarele răsare în fiecare zi la fel pentru...

WIN Gallery anunță deschiderea expoziției „Pasiunile sufletului”

Seria evenimentelor marca WIN Gallery este continuata de expoziția...

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

Eveniment de excepție pentru iubitorii muzicii blues

În calitate de partener media vă invităm la cea...